Fluffy vegan american pancakes, snelle vegan pannenkoekjes
American pancakes zijn kleine pannenkoekjes die iets dikker zijn dan gewone pannenkoeken. Deze vegan Amerikaanse pancakes zijn supersnel klaar en makkelijk in kleine hoeveelheden te maken. Serveer ze als heerlijk zondags ontbijt of als onderdeel van een vegan brunch. De pannenkoeken zijn heerlijk met een scheutje ahornsiroop en vers fruit zoals blauwe bessen.
Fluffy american pancakes
Deze vegan american pancakes zijn onweerstaanbaar lekker! Serveer ze bij je brunch of als vegan ontbijt.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Porties: 8 pancakes
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 1 el maïzena
- 3 el suiker
- 2 tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- 150 ml plantaardige melk
- 1 tl appelciderazijn
- ½ tl vanille-extract
- 3 el plantaardige olie, kies olie met een neutrale smaak bv. ontgeurde zonnebloemolie of maïsolie
Voor erbij
- Ahornsiroop
- Vers fruit
Bereiding
- Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Meng de vloeibare ingrediënten in een tweede kom.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is. Laat het deeg minstens 5 minuten rusten.
- Verhit wat plantaardige olie in een pannenkoekenpan.
- Voeg enkele eetlepels beslag toe wanneer de pan goed heet is. Bak ongeveer 1 à 2 minuten tot de belletjes aan de bovenkant weg zijn. Keer om en bak nog een halve minuut goudbruin. Herhaal tot je beslag op is.
- Serveer met een scheutje ahornsiroop en vers fruit.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan