Vegan broodje met tomaat, avocado en kipstuckjes
Met zelf vegan broodjes maken, kan je eindeloos combineren. Probeer bijvoorbeeld eens deze ciabatta met gebakken kipstuckjes en avocado
Broodje met tomaat, avocado en vegan kipstuckjes
Dit vegan broodje is een makkelijke en snelle lunch die toch genoeg vult.
Soort gerecht: Brunch, Lunch
Porties: 3 personen
Ingrediënten
- 1 rode ui, groot, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, grof gehakt
- 4 tomaten, in blokjes
- 2 el olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- ¼ tl zwarte peper
- ¼ tl zout
- 2 avocado's, in blokjes
- 2 el verse oregano
- 2 el verse thym
- 1 pakje vegan kipstuckjes
- 1 vegan ciabatta
Bereiding
- Meng rode ui, look, tomaat, avocado’s, olijfolie en (appel)azijn in een kom en voeg de kruiden en specerijen toe. Laat alles minimum een uurtje in de koelkast laten marineren.
- Maak ondertussen de ciabatta klaar. Snij hem in de lengte doormidden en bak het af in de oven zodat alle zijden krokant zijn.
- Snij de kipstuckjes in kleinere stukken en bak ze in een beetje olie goed krokant in de pan.
- Leg de ciabatta op een bord, schep er een royale laag van het tomaat-avocadomengsel op en verdeel daar ten slotte de kipstuckjes over.
- Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
lekker en verfrissend