,

Broodje met tomaat, avocado en kipstuckjes

Met zelf vegan broodjes maken, kan je eindeloos combineren. Probeer bijvoorbeeld eens deze ciabatta met gebakken kipstuckjes en avocado

 

ciabatta met tomaat, avocado en vegan kipstukjes

Broodje met tomaat, avocado en vegan kipstuckjes

Dit vegan broodje is een makkelijke en snelle lunch die toch genoeg vult.
Soort gerecht: Lunch
Om te marineren: 1 hour
Totaal: 1 hour 15 minutes
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui, groot, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • ¼ tl zwarte peper
  • ¼ tl zout
  • 2 avocado's, in blokjes
  • 2 el verse oregano
  • 2 el verse thym
  • 1 pakje vegan kipstuckjes
  • 1 vegan ciabatta

Bereiding

  • Meng rode ui, look, tomaat, avocado’s, olijfolie en (appel)azijn in een kom en voeg de kruiden en specerijen toe. Laat alles minimum een uurtje in de koelkast laten marineren.
  • Maak ondertussen de ciabatta klaar. Snij hem in de lengte doormidden en bak het af in de oven zodat alle zijden krokant zijn.
  • Snij de kipstuckjes in kleinere stukken en bak ze in een beetje olie goed krokant in de pan.
  • Leg de ciabatta op een bord, schep er een royale laag van het tomaat-avocadomengsel op en verdeel daar ten slotte de kipstuckjes over.
  • Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept