Peachy Rijstpap
Dit recept voor vegan rijstpap is een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan. Heb je een restje rijst over van het avondeten? Tover er een heerlijk ontbijt mee op tafel! Deze variant is lekker zomers met heerlijke, verse perziken.
Peachy Rijstpap
Dit recept voor een heerlijk zomers ontbijt is de ideale manier om restjes rijst te verwerken! Wij kunnen alvast niet genoeg krijgen van verse perziken.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 1 cup bruine rijst, gekookt
- ¼ cup plantaardige melk
- ½ tl vanille-extract
- 1 perzik
- snuifje nootmuskaat
- ¼ tl kaneel
- 2 el water
- citroensap
- 1 ½ el amandelen
- ahornsiroop, optioneel
Bereiding
- Doe de rijst, samen met de melk en het vanille-extract, in een kleine kookpan en breng langzaam aan de kook op een zacht vuur. Roer regelmatig zodat de rijst niet aankoekt. Het is klaar als het een zachte brij wordt, ongeveer na 10 minuutjes.
- Snijd de perzik in halve maantjes en leg ze in een pan. Voeg het water, de nootmuskaat en kaneel toe en meng goed door elkaar. Laat de perzik stoven tot ze zacht wordt, na zo’n 10 minuten.
- Hak ondertussen de amandelen fijn.
- Doe de rijst in een kom en schik hier de perzik op, pers er een beetje vers citroensap over uit. Werk af met de amandelen en evt. met wat ahornsiroop.
- Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt dit gerecht ook prima met havermout of quinoapap maken en/of de perzik door appel vervangen
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!