Salade met watermeloen: een heerlijk bijgerecht voor de BBQ
Heb jij binnenkort een gezellige barbecue gepland? Vergeet je bijgerechten niet! Deze salade met watermeloen past perfect bij elke BBQ. Er bestaan veel verschillende soorten meloenen, maar watermeloen is veruit de populairste. De meloen blijft lang koel en bevat 90% water waardoor het de ideale dorstlesser is. Watermeloen wordt vaak opgediend bij een barbecue, zowel op als naast de rooster.
In dit recept worden stukjes nori of zeewiervellen toegevoegd die de meloen een vissige smaak geven, zoals we al eerder deden in deze pokébowl met watermeloen. Door stukjes meloen te marineren, krijg je echte smaakbommetjes. Watermeloen wordt ook vaak gecombineerd met feta. In dit gerecht gebruiken we gerookte tofublokjes in de plaats, maar je kan ook kiezen voor een vegan alternatief voor feta of zelf feta maken met tofu.
Japanse watermeloensalade
Ingrediënten
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sriracha
- ½ watermeloen, geschild en in blokjes
- 200 g tofu, gerookt, in stukjes gesneden of vervang door vegan feta
- 1 avocado, in blokjes
- 2 vellen nori, in kleine stukken gescheurd
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes
Bereiding
- Mix de sojasaus, sesamolie en sriracha tot een marinade.
- Leg de watermeloen in de marinade. Laat een half uur zo staan.
- Vis de watermeloen uit de marinade en leg op een schaal. Voeg de gerookte tofu en de avocado toe en meng. Verdeel de nori en lente-ui over de salade en geef de marinade erbij als dressing.