Recept havermelk, zo maak je snel zelf plantaardige melk

Havermelk biedt belangrijke voordelen ten opzichte van koemelk. Zo is plantaardige melk een pak milieuvriendelijker en vrij van verzadigde vetten die je wel in dierlijke melk vindt. Bovendien vermijd je aanzienlijk dierenleed door melk van koeien en geiten in te ruilen voor haver- en sojadrinks. Gebruik je veel havermelk en wil je geld besparen? Ontdek snel hoe je zelf plantaardige melk kan maken. Deze vegan melk is heerlijk in havermoutpap of een smoothie.

5 from 1 vote

Havermelk

Zelfgemaakte havermelk is absoluut het beste alternatief voor wie doorgaans kant-en-klare havermelk koopt, want het is veel goedkoper en bovendien superlekker.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Bereidingstijd: 5 minutes
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 1,2 l water
  • 115 g havermout
  • een beetje zeezout
  • ½ tl vanillepoeder
  • 1 snufje kaneel

Bereiding

  • Maal alle ingrediënten 1 minuut in de blender of tot het een glad geheel is. Schenk de inhoud van de blender in een notenzak of kaasdoek die in een kom ligt. Wring de zak om de vloeistof in de kom te persen.
  • Schenk de melk in een schone fles met een goed sluitende dop. Bewaar de melk in de koelkast en gebruik hem binnen drie dagen.

Extra informatie

Recept en foto uit Vegan zuivel. Maak je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas. Emilie Holm. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: