Gekneusde-komkommersalade, hét bijgerecht voor Aziatische gerechten

Snelle bijgerechten zijn een echte gamechanger als je regelmatig voor veel mensen kookt. Niks zo gezellig als een tafel vol heerlijke gerechten om te delen. Deze frisse komkommersalade met knoflook is geïnspireerd op een Chinese gekneusde komkommersalade. Dit bijgerecht met Aziatische smaakmakers geeft een frisse toets aan elke warme maaltijd.

5 from 1 vote

Gekneusde-komkommersalade, hét bijgerecht voor Aziatische gerechten

"Smashed cucumber" of gekneusde komkommersalade is een Aziatisch geïnspireerd bijgerecht. Snel klaar en overheerlijk!
Soort gerecht: Bijgerecht
Totaal: 15 minutes
Porties: 8 porties/ personen

Ingrediënten

  • 3 komkommers
  • 2 tl zeezout
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 chilipepers, fijngehakt
  • 1 el verse gember, fijngehakt
  • 3 el sojasaus, gebruik tamari voor een glutenvrije salade
  • 2 tl suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • Verse koriander, fijngehakt (optioneel)

Bereiding

  • Leg de komkommers op een snijplank en gebruik de zijkant van een breed mes om ze te pletten en breken. Je kunt hiervoor ook een deegroller of de onderkant van een steelpan gebruiken.
  • Snijd de gekneusde komkommers daarna in blokjes en doe ze in een kom. Meng het zout erdoor en druk goed aan. Laat 10 minuten staan.
  • Giet de komkommers af en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Klaar in een handomdraai!

Extra informatie

Recept en foto uit Vegan Party Food van Jason Tjon Affo. Verkoopprijs €22,99 Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: