, ,

Vegan pannenkoeken

Dit is een eenvoudig recept voor heerlijke vegan pannenkoeken, succes gegarandeerd!

veganistische pannenkoeken

Pannenkoeken

Heerlijke klassieke pannenkoeken
Soort gerecht: Ontbijt
Voorbereiding: 5 minutes
Porties: 7 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 150 g bloem, De helft witte tarwe en de helft volkorenbloem geeft een perfect resultaat. Maar experimenteer gerust met jouw favoriete soorten bloem.
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 300 ml plantaardige melk
  • 2 el plantaardige olie
  • extra plantaardige olie
  • suiker, optioneel, naar smaak

Bereiding

  • Meng bloem, bakpoeder, zout en eventueel suiker door elkaar in een grote kom. Voeg melk en olie toe en meng opnieuw door elkaar.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en smeer ze in met olie (bij voorkeur kokosolie). Laat ze minstens 5 minuten warm worden, een hete pan is essentieel voor goede pannenkoeken.
  • Wanneer de onderkant van de pannenkoek bijna klaar is, komen er kleine bubbels op de bovenkant en wordt hij droger. Tijd om je pannenkoek om te draaien!
  • Smakelijk !
    vegan pannenkoekenrecept

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *