Vegan pannenkoeken
Dit is een eenvoudig recept voor heerlijke vegan pannenkoeken, succes gegarandeerd!
De lekkerste vegan pannenkoeken
Met dit recept zet je zo een stapeltje heerlijke vegan pannenkoeken op tafel.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Porties: 7 pannenkoeken
Ingrediënten
- 150 g bloem, De helft witte tarwe en de helft volkorenbloem geeft een perfect resultaat. Maar experimenteer gerust met jouw favoriete soorten bloem.
- 2 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 300 ml plantaardige melk, gebruik melk met een vanillesmaakje voor heerlijk zoete vanillepannenkoeken.
- 2 el plantaardige olie
- extra plantaardige olie
- suiker, optioneel, naar smaak
Bereiding
- Meng bloem, bakpoeder, zout en eventueel suiker door elkaar in een grote kom. Voeg melk en olie toe en meng opnieuw door elkaar. Laat het beslag minstens 5 minuten rusten.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en smeer ze in met olie. Laat ze minstens 5 minuten warm worden, een hete pan is essentieel voor goede pannenkoeken. Voeg nu een pollepel beslag toe.
- Wanneer de onderkant van de pannenkoek bijna klaar is, komen er kleine bubbels op de bovenkant en wordt hij droger. Tijd om je pannenkoek om te draaien!
- Smakelijk !
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Wow! Zo lekker de pannenkoeken eruit zien! Ik krijg er honger van.
Heel lekker en handig als je voedingsallergieën hebt.
lekker echt een aanraader
Hoezo vegan pannenkoeken? Met melk? 🤔🤔🤔
Hallo An, in de pannenkoeken wordt plantaardige melk gebruikt!
Heerlijk, volwaardig alternatief!!
Superlekker!
Eindelijk een recept wel goed lukt.
Ik heb dit recept al een aantal keer gebruikt, de pannenkoeken zijn heerlijk; ik gebruik een elektrische crêpe maker.
Dankjewel voor het delen van het recept.
Kindjes wouden steeds pannenkoeken ‘zoals bij oma’. Na veel recepten te proberen, vallen deze even goed in de smaak! Yes!