Vegan pannenkoeken

Dit is een eenvoudig recept voor heerlijke vegan pannenkoeken, succes gegarandeerd!

veganistische pannenkoeken

vegan pannenkoekenrecept
4.94 from 16 votes

De lekkerste vegan pannenkoeken

Met dit recept zet je zo een stapeltje heerlijke vegan pannenkoeken op tafel.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Voorbereiding: 5 minutes
Porties: 7 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 150 g bloem, De helft witte tarwe en de helft volkorenbloem geeft een perfect resultaat. Maar experimenteer gerust met jouw favoriete soorten bloem.
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 300 ml plantaardige melk, gebruik melk met een vanillesmaakje voor heerlijk zoete vanillepannenkoeken.
  • 2 el plantaardige olie
  • extra plantaardige olie
  • suiker, optioneel, naar smaak

Bereiding

  • Meng bloem, bakpoeder, zout en eventueel suiker door elkaar in een grote kom. Voeg melk en olie toe en meng opnieuw door elkaar. Laat het beslag minstens 5 minuten rusten.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en smeer ze in met olie. Laat ze minstens 5 minuten warm worden, een hete pan is essentieel voor goede pannenkoeken. Voeg nu een pollepel beslag toe.
  • Wanneer de onderkant van de pannenkoek bijna klaar is, komen er kleine bubbels op de bovenkant en wordt hij droger. Tijd om je pannenkoek om te draaien!
  • Smakelijk !
    vegan pannenkoekenrecept

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
3 replies

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept