Vegan panini – budgetkoken
Deze vegan Italiaanse panini’s zijn dé ideale lunch. In no-time klaar én voor slechts €1,41 per portie. Breng Italië op tafel met een lekkere tapenade, zachte tomaten en frisse rucola. Buon appetito!
Feeling fancy? Je kan ook je eigen tapenade maken. Probeer bijvoorbeeld deze met olijven.
Vegan panini - budgetkoken
Wie kan weerstaan aan deze goudbruin gegrilde broodjes? Move over ‘bokes met choco’! Vandaag mag het wat meer zijn. Dit recept voor vegan panini met tomaat en rucola doet je wegdromen naar de Italiaanse zon.
Soort gerecht: Lunch
Porties: 4 porties
Materiaal
- 1 pan of croque monsieur toestel
Ingrediënten
- 4 voorgebakken paninibroodjes , (ga de ingrediëntenlijst na of ze vegan zijn, de broodjes van Colruyt zijn vegan (2023))
- Handvol rucola
- 150 g vegan tapenade , (ga de ingrediëntenlijst na of het vegan is, Boni heeft verschillende vegan tapenades)
- 2 tomaten
- Handvol zonnebloempitten, optioneel
Bereiding
- Snijd de tomaten in schijfjes.
- Snijd de broodjes overlangs door en smeer ze in met de tapenade.
- Beleg met rucola, enkele tomatenschijfjes en een handvol zonnebloempitten.
- Bak de paninibroodjes in de pan tot ze goudbruin zijn aan beide zijden.
Extra informatie
Tip: Heb je een croque monsieur toestel? Dan kan je de broodjes daarin grillen.
Dit recept werd aangeleverd door vrijwilligster Astrid. Wil jij ook graag recepten delen met BE Vegan? Contacteer ons via het contactformulier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan