Zomerse noedelsalade met vegan tonijn van watermeloen

Deze frisse, zomerse salade is geweldig lekker! Verras iedereen met deze vegan tonijn van watermeloen. De watermeloen smaakt heel verfijnd en heeft echt de structuur van tonijn. Laat de gemarineerde ‘tonijn’ lekker karamelliseren voor je hem serveert. 

5 from 1 vote

Zomerse noedelsalade met vegan tonijn van watermeloen

Door watermeloen te marineren krijg je een echte smaakbom. Deze zomerse salade combineert geweldige texturen, kleuren en smaken.
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Totaal: 3 hours 10 minutes
Porties: 4 porties/ personen

Ingrediënten

  • 1 watermeloen, middelgroot, geschild en in plakken van 6 x 4 cm en 2,5 cm dik
  • 1 el zeezout
  • plantaardige olie, om in te bakken

Voor de marinade:

  • 2 tl tahini
  • 6 el sojasaus , of tamari (glutenvrij)
  • 2 el rijstazijn
  • ½ limoen, uitgeperst
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el srirachasaus
  • 1 stukje verse gember, geschild
  • 2 lente-uitjes
  • 3 el sesamolie

Voor de noedelsalade:

  • 300 g mihoen, gekookt zoals aangegeven op de verpakking
  • ½ komkommer, in reepjes
  • 5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 handvol sugarsnaps, in de lengte in dunne reepjes
  • 1 handvol Thaïse basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180°C en bekleed een diepe bakplaat met bakpapier.
  • Leg de plakken watermeloen op de bakplaat en bestrooi licht met het zeezout. Bak de watermeloen 1 uur in de oven.
  • Pureer intussen alle ingrediënten voor de marinade in een blender.
  • Haal de watermeloen uit de oven. De watermeloen is nu geslonken en dieprood van kleur.
  • Schenk de marinade over de watermeloen. Laat afkoelen en daarna minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Haal de watermeloen uit de koelkast. Hussel de ingrediënten voor de noedelsalade door elkaar, samen met een paar eetlepels marinade.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg wat olie toe en schroei de gemarineerde plakken watermeloen 2 minuten aan beide kanten.
  • Snijd de watermeloen in plakjes en serveer op een bedje van de noedelsalade.

Extra informatie

Recept en foto uit Plants Only Kitchen van Gaz Oakley. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: