Klassieke vegan tartaarsaus
Maak deze frisse geüpgradede mayonaise bij je burgers, barbecue of aperitiefhapjes. Het is een ideaal sausje om bij vegan fishsticks te serveren of bij zelfgemaakte fish & chips.
Met vegan mayonaise als basis kan je veel kanten op. Indien je de veganaise graag vervangt door een ander basisingrediënt voor je vegan sauzen, kan je plantaardige yoghurt gebruiken.
Snelle vegan tartaarsaus
Met een goede tartaar kan je veel gerechten smaak geven. Zowel op je barbecue, als bij een klassiek gerecht, bij de aperitiefhapjes of op je boterham past deze saus perfect. Wie zegt dat je eieren of koemelk nodig hebt om tartaarsaus te maken? Het kan gemakkelijk vegan!
Soort gerecht: Bijgerecht, Voorgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 100 g vegan mayonaise
- ½ tl kala namak, of gewoon zout
- 2 tl dragon
- 2 tl dille
- 10 g bieslook, versnipperd
- 2 tl kappertjes
- 10 g peterselie, versnipperd
- ½ sjalot, versnipperd
- 10 g zure augurk, fijngesnipperd
- peper en zout
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in een kom en kruid bij met peper en zout indien nodig.
Extra informatie
Foto's: Emy Elleboog.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan