Vegan cocktailsaus
Roept de rozige kleur van cocktailsaus bij jou ook herinneringen op uit je kindertijd? Eens dippen met een bloemkoolroosje of je voorgerechtje pimpen met iets anders dan mayonaise. Laat je barbecuegasten smullen van een tafel vol sausjes!
Vegan cocktailsaus
Een smaakvolle cocktailsaus bestaat uit meer dan alleen mayonaise en ketchup. Geef je saus wat extra pit met wat tabasco, cayenne of vegan worcestersaus.Whiskey is zoals de meeste gestookte dranken veganistisch. Je kan de whiskey ook vervangen door sherry en cognac.
Soort gerecht: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 6 el vegan mayonaise
- 3 el ketchup
- 2 el whiskey
- 1/2 citroen, geperst
Optioneel:
- cayennepeper
- vegan Worcestersaus, bv. van Biona
- tabasco
Bereiding
- Meng de ingrediënten en kruid af met wat zout.
Extra informatie
Foto's: Emy Elleboog.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan