,

Open lasagne met gebakken paddenstoelen, cashewricotta, boerenkool en truffelolie

Hoewel comfortfood geweldig lekker kan zijn, is het ook leuk om af en toe een meer verfijnde maaltijd op tafel te zetten. Deze stijlvolle open lasagne met sappige paddenstoelen, romige cashewricotta en crispy gebakken boerenkool is dat precies. Laagjes heerlijke contrasterende texturen en de final touch: een beetje truffelolie en wat geroosterde hazelnoten. Dit gerecht is perfect voor een etentje waarbij je vrienden en familie wil verrassen met de plantaardige keuken.

vegan recept open lasagne met gebakken paddenstoelen, cashewricotta, boerenkool en truffelolie

Open lasagne met gebakken paddenstoelen, cashewricotta, boerenkool en truffelolie

Deze open lasagne is een heerlijk verfijnd gerecht voor een stijlvol etentje.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Bereidingstijd: 40 minutes
Weektijd van de cashewnoten: 4 hours
Totaal: 4 hours 40 minutes
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 6 eierloze lasagnevellen, gedroogd
  • zeezoutvlokken
  • zwarte peper, versgemalen

Voor de cashewricotta:

  • 150 g cashewnoten, minstens 4 uur in water geweekt
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1 tl appelciderazijn
  • ½ tl knoflookpoeder

Voor de paddenstoelen en boerenkool:

  • 1 el olijfolie
  • 125 g witte champignons, in plakjes
  • 4 portobello's, in plakjes
  • 2 handjes boerenkool, harde stelen verwijderd en bladeren grof gehakt

Voor de topping:

  • scheutje truffelolie
  • 2 el hazelnoten, of pijnboompitten, geroosterd
  • 1 takje tijm, of basilicum, blaadjes losgehaald

Bereiding

  • Laat voor de cashewricotta de cashewnoten uitlekken en doe ze met de rest van de ingrediënten en 120 milliliter water in de keukenmachine of blender. Maal tot een gladde pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en zet opzij.
  • Breng in een grote brede pan water aan de kook. Leg de lasagnevellen erin en kook ze 12 minuten of tot ze zacht en in het midden net gaar zijn. Giet ze af, houd ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan, doe de paddenstoelen erin en bak ze een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg de boerenkool toe en bak de bladeren circa 1 minuut tot ze zijn geslonken. Voeg royaal zout en peper toe en zet opzij.
  • Leg de lasagnevellen op elkaar en snijd ze overdwars doormidden. Neem twee halve vellen en spreid over beide vellen wat cashewricotta uit. Leg ze op twee borden. Bouw de lasagne op door laagjes paddenstoelen en boerenkool te maken, gevolgd door nog een lasagnevel met cashewricotta. Maak zo drie laagjes.
  • Besprenkel de lasagne met de truffelolie en bestrooi metde hazelnoten, verse tijm en een snuf zeezoutvlokken.
    Smakelijk!

Extra informatie

vegan kookboek rebels lekker niki webster
Recept en foto uit Rebels lekker! Van Niki Webster. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *