Pasta primavera, linguine met frisse lentegroenten
Deze pasta primavera in een roomsausje zit boordevol gezonde groenten. Hoewel de ingrediëntenlijst wat lang lijkt, staat deze pasta toch snel op tafel en is deze heel geschikt als doordeweekse maaltijd. Je kan volop variëren met de groenten naargelang wat je in huis hebt. Om de groenten het best tot hun recht te laten komen kiezen we een fijne pasta. Linguine maakt elk gerecht een tikkeltje feestelijker, maar je kan deze natuurlijk ook vervangen door spaghetti.
Pasta primavera, linguine met frisse lentegroenten
Ingrediënten
- 400 g linguine
- olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 1 wortel, in blokjes van 5 mm
- 0,5 courgette, in halve maantjes
- 150 g broccoli, in kleine roosjes
- 6 groene asperges, in stukjes van 2 cm
- 150 g champignons, in schijfjes
- 100 g erwten, diepgevroren
- 1 rode paprika, in blokjes van 1 cm
- 250 ml sojaroom
- 1,5 el edelgistvlokken
- 1 el provençaalse kruiden
- peper en zout, naar smaak
Om erbij te serveren:
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- vegan parmezaan, naar smaak
Bereiding
- Snijd eerst alle groenten fijn zoals beschreven in de ingrediëntenlijst en zet deze klaar in kommetjes. Houd de toppen van de asperges apart.
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Zet een grote pan of pot met een dikke bodem op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de ui 2 minuten.
- Voeg de look, wortel, aspergestukjes, peper, zout en de provençaalse kruiden toe en bak 5 minuten. Houd de toppen van de asperges nog apart.
- Voeg nu de courgette, champignons, paprika en broccoli toe en laat 5 à 7 minuten bakken. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheutje water toe.
- Voeg de sojaroom, edelgist, erwten en aspergetoppen toe en laat nog 5 minuten verder garen. Proef en kruid eventueel bij met zout en peper.
- Giet de pasta af en schep deze voorzichtig door de groenten.
- Serveer met verse peterselie en vegan parmezaan.