Pasta primavera, linguine met frisse lentegroenten

Deze pasta primavera in een roomsausje zit boordevol gezonde groenten. Hoewel de ingrediëntenlijst wat lang lijkt, staat deze pasta toch snel op tafel en is deze heel geschikt als doordeweekse maaltijd. Je kan volop variëren met de groenten naargelang wat je in huis hebt. Om de groenten het best tot hun recht te laten komen kiezen we een fijne pasta. Linguine maakt elk gerecht een tikkeltje feestelijker, maar je kan deze natuurlijk ook vervangen door spaghetti.

vegan linguine met lentegroenten
vegan linguine met lentegroenten
5 from 1 vote

Pasta primavera, linguine met frisse lentegroenten

Een eenvoudig en licht pastagerecht boordevol groenten!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 1 wortel, in blokjes van 5 mm
  • 0,5 courgette, in halve maantjes
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 6 groene asperges, in stukjes van 2 cm
  • 150 g champignons, in schijfjes
  • 100 g erwten, diepgevroren
  • 1 rode paprika, in blokjes van 1 cm
  • 250 ml sojaroom
  • 1,5 el edelgistvlokken
  • 1 el provençaalse kruiden
  • peper en zout, naar smaak

Om erbij te serveren:

Bereiding

  • Snijd eerst alle groenten fijn zoals beschreven in de ingrediëntenlijst en zet deze klaar in kommetjes. Houd de toppen van de asperges apart.
  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet een grote pan of pot met een dikke bodem op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de look, wortel, aspergestukjes, peper, zout en de provençaalse kruiden toe en bak 5 minuten. Houd de toppen van de asperges nog apart.
  • Voeg nu de courgette, champignons, paprika en broccoli toe en laat 5 à 7 minuten bakken. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheutje water toe.
  • Voeg de sojaroom, edelgist, erwten en aspergetoppen toe en laat nog 5 minuten verder garen. Proef en kruid eventueel bij met zout en peper.
  • Giet de pasta af en schep deze voorzichtig door de groenten.
  • Serveer met verse peterselie en vegan parmezaan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: