Volkorenpasta met romige pompoen-wortelsaus

Deze vegan volkorenpasta met pompoen-wortelsaus, tomaat en kappertjes staat zo op tafel en smaakt echt heerlijk! Het recept kan ook makkelijk glutenvrij gemaakt worden en doordat de pompoen en wortel gepureerd zijn en de tomaten ook zacht en verwerkt zijn, zie je de groenten niet en is het gerecht dus volledig kidsproof!

 

vegan recept volkorenpasta met romige pompoen-wortelsaus

 

vegan recept volkorenpasta met romige pompoen-wortelsaus
4.50 from 6 votes

Volkorenpasta met romige pompoen-wortelsaus

Op zoek naar een maaltijdrecept waar je met de hele familie van kunt genieten? Dan is deze herfstige volkorenpasta met pompoen-wortelsaus, tomaat en kappertjes perfect. Daarnaast is dit recept ook kidsproof. Omdat de pompoen en wortel gepureerd zijn en de tomaten ook zacht en verwerkt zijn, zie je de groenten niet. Perfect voor kinderen dus! Het gerecht is ook glutenvrij te maken.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Bereidingstijd: 20 minutes
Totaal: 35 minutes
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 320 g volkorenpasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 300 g pompoen, in blokjes
  • 1 wortel, middelgroot
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 el edelgistvlokken
  • 100 g Tartin'O, (veganistisch broodbeleg van La Vie Est Belle)
  • 1 tl kappertjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 blokje groentebouillon, vegan
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • basilicum, vers (optioneel)
  • pijnboompitten, (optioneel)
  • vegan kaas, (optioneel)

Bereiding

  • Breng ruim water aan de kook in een hoge pan. Doe de pasta erbij en kook gedurende 14 minuten, of volgens de tijd die op de verpakking vermeld staat. Giet de pasta af als ze gaar is en doe ze terug in de pan. Doe de deksel op de pan, zo blijft de pasta warm.
  • Breng in een andere hoge pan ruim water aan de kook en doe hier de pompoenblokjes en wortel in. Kook de wortel en pompoenblokjes tot ze gaar zijn. Controleer ze regelmatig door er met een vork in te prikken.
  • Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een sauteerpan en doe hier de ui en knoflook bij. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg daarna de rode paprika toe en bak deze ook voor een paar minuutjes mee, tot ze zacht is.
  • Giet het water uit de pan van de wortel en pompoenblokjes en zet het vuur uit. Doe de wortel en pompoenblokjes in een blender of keukenmachine en pureer. Haal de puree uit de keukenmachine en doe ze even in een kommetje.
  • Voeg de puree samen met de gepelde tomaten, het bouillonblokje, de kokosmelk en de Tartin’O toe aan de groenten in de sauteerpan. Roer alles goed door elkaar. Zet het vuur lager en laat de saus gedurende ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Voeg wat zwarte peper, zout en fijngehakte verse basilicum toe naar smaak en roer de saus weer even goed door. Voeg als laatste de kappertjes toe.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en doe er vervolgens de saus overheen. Serveer eventueel met pijnboompitten, vegan geraspte kaas en nog wat extra verse basilicum. Eet smakelijk!

Wil je de pasta liever glutenvrij maken?

  • Kies dan voor een pasta op basis van kikkererwten bijvoorbeeld, en laat de edelgistvlokken weg!

Extra informatie

Recept en foto van Lenna Omrani.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept