Citroentaart

Deze citroentaart is een heerlijk frisse taart met cashewnoten. Perfect op zwoele zomerdagen als afsluiter van een vegan barbecue bijvoorbeeld.

recept vegan citroentaart met cashewnoten

recept vegan citroentaart met cashewnoten
5 from 3 votes

Frisse citroentaart

Dit is een fantastisch recept voor een heerlijk zomerse citroentaart met een vulling van cashewnoten.
Soort gerecht: Dessert
Voorbereiding: 20 minutes
In de vriezer: 3 hours
Totaal: 3 hours 20 minutes
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 200 g cashewnoten
  • 100 g dadels, ontpit
  • 100 g amandelmeel
  • 1 citroen, de zeste
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 90 g kokosolie, gesmolten
  • 70 g agavesiroop, of ahornsiroop
  • 1 tl kurkuma
  • 20 g plantaardige melk, bijvoorbeeld rijstmelk

Afwerking (optioneel):

  • gedroogd fruit
  • amandelschilfers
  • gehakte noten
  • vers fruit

Bereiding

  • Pers 2 citroenen. Je hebt ongeveer 80g citroensap nodig. Haal de zeste van 1 gewassen, biologische citroen.
  • Week 200 g cashewnoten in warm water. Zo zijn ze minder hard en kan je ze beter verwerken.
  • Maak de bodem van de taart. Doe de ontpitte dadels, het amandelmeel, een beetje citroenzeste (naar smaak) en 20g gesmolten kokosolie in de keukenrobot en mix tot het één geheel wordt. Leg een bakpapier in de bodem van een springvorm. Duw het deeg uit in de vorm.
  • Maak nu de citroenlaag. Doe de geweekte cashewnoten (zonder vocht), de agave, het citroensap, de plantaardige melk, 70 g gesmolten kokosolie en 1 tl kurkuma (een ideale onstekingsremmer én kleurmaker) in de keukenrobot en mix tot er geen stukjes noot meer zichtbaar zijn.
  • Verdeel de citroenlaag over de bodem van de taart. Werk eventueel af met gedroogd fruit, notenschilfers of notenstukjes. Wil je de taart afwerken met vers fruit? Doe dit dan pas na het invriezen.
  • Zet de taart zeker 3 uur in de vriezer, tot ze helemaal hard is.
  • Zet nadien nog een paar uurtjes in de koelkast voor je ze opeet. Bewaar deze taart koel tot je ze serveert, want anders zal de kokosolie gaan smelten.
    Smakelijk!

Extra informatie

Geen fan van citroen? Vervang dan door limoen. In dat geval laat je de kurkuma achterwege, maar doe je er wat blaadjes verse spinazie bij, zodat je een groen kleurtje krijgt.
Gezond zondigen en hartig genieten van Tartelies
Recept en foto uit Gezond zondigen en hartig genieten. Tartelies. Pelckmans Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept