,

Focacciabroodjes

Waan je even helemaal in het Zuiden met deze heerlijk luchtige focacciabroodjes. Deze broodjes zijn lekker bij een frisse salade of serveer ze als onderdeel van een zomerse picknick of mezzetafel. Voor deze broodjes heb je wat tijd nodig om te laten rijzen, maar ze zijn ontzettend eenvoudig om te maken.

veganistisch recept focacciabroodjes met kerstomaatjes

 

Focacciabroodjes

Met dit eenvoudig recept maak je heerlijk zuiderse focacciabroodjes.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes
Keuken: Italiaans
Voorbereiding: 45 minutes
Om het deeg te laten rijzen: 1 hour 30 minutes
Totaal: 2 hours 15 minutes
Porties: 5 broodjes

Ingrediënten

  • 350 g witte bloem
  • 1 tl zout
  • 2 tl droge gist
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie, + wat extra om in te vetten en de broodjes te bestrijken
  • 210 ml warm water

De toppings, naar keuze:

  • kerstomaatjes
  • zongedroogde tomaatjes
  • olijven
  • knoflook
  • rozemarijn
  • ajuin, in ringen
  • vegan kaas
  • zeezoutvlokken

Bereiding

  • Zeef de bloem boven een mengkom. Roer de suiker, het zout en de gist erdoor. Voeg 2 el olijfolie en 210 ml warm water toe en roer goed.
  • Wrijf een schone mengkom in met wat olie en zet aan de kant.
  • Bestrooi het werkblad met wat bloem. Kneed het deeg 12 à 15 minuten tot je een elastische bol krijgt.
  • Leg het deeg in de ingevette mengkom en zet op een warme, tochtvrije plaats. Bedek de mengkom met een schone handdoek en laat het deeg 1 à 1,5 uur rusten afhankelijk van de temperatuur. Het deeg moet ongeveer verdubbelen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze met wat olijfolie.
  • Prik met je vingers de lucht uit het deeg en kneed nog eens goed door. Voeg eventueel wat fijngehakte olijven of zongedroogde tomaat toe*. Verdeel het deeg in 5 porties. Vorm bolletjes van het deeg en verspreid deze over de bakplaat. De bolletjes zullen nog rijzen dus leg ze niet te dicht bij elkaar.
  • Druk de bolletjes deeg plat met de vingers. Bestrijk deze met olijfolie. Beleg nu met de toppings naar keuze.
  • Zet de bakplaat op een warme plaats en overdek deze. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de broodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
    Smakelijk!

Extra informatie

*Eventueel kan je ook wat fijngehakte olijven of zongedroogde tomaten door het deeg kneden. Hak de stukjes heel fijn. Doe dit nadat je het deeg 1 uur hebt laten rijzen, wanneer je de bolletjes vormt.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *