Vegan wraps met gyros
De smaakmakers in dit gerecht zijn Griekse olijven, vegan feta en een lekkere vegan knoflooksaus.
Vegan wraps met gyros
Ontdek de Griekse keuken met deze vegan wraps gevuld met gyros, olijven, groenten, vegan feta en een pittige vegan knoflooksaus.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 1 pakje Vivera Gyros
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 2 Libanese broden
- 50 g veldsla
- 25 g Griekse olijven, in ringen
- ½ pakje vegan feta
- vegan knoflooksaus, (of tzatziki)
- zout
- peper
- olijfolie
Bereiding
- Snijd de rode uien in dunne ringen en snijd de paprika’s in reepjes.
- Verwarm de libanese broden in een droge koekenpan, of in de oven op lage temperatuur, tot ze zacht en soepel zijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gyrosreepjes met de paprika in 5 minuten warm en gaar.
- Besmeer de platbroden met de knoflooksaus. Verdeel de veldsla over de platbroden. Schep de gyros en paprika op het midden van het platbrood en verdeel de Griekse olijven en de vegan Feta erover samen met de rode ui.
- Besprenkel eventueel met extra knoflooksaus en rol op.
- Tip: Maak zelf een vegan knoflooksaus door Plantaardige mayonaise en yoghurt te mengen met fijngehakte knoflook, bieslook en peterselie.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan