Vegan feestmenu

veganistische recepten feestmenu

Ontdek onze recepten voor geslaagde feesten!

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een heerlijk kerst- of eindejaarsmenu? Creatieve kok Thomas Deruddere van Café BK6 in Kortrijk stelde een volledig vegan feestmenu samen. Van feestelijke wontons tot een gembercake met gekarameliseerde peren: Deze recepten zorgen ongetwijfeld voor heel wat plezier in de keuken en een culinair genot aan de feesttafel. Wil je liever toch niet te lang in de keuken staan? Ontdek onderaan deze blog hoe je dit volledig feestmenu ook kan bestellen voor bij je thuis.

Feestelijke hapjes

Wortel-amandelsoep met pittige Thaise kruidenolie

veganistisch recept wortelsoep met amandelmelk en Thaise kruidenolie
Dit is een heerlijke soep als voorgerecht of als hapje. De amandelmelk geeft een subtiele, romige toets aan de soep. De Thaise kruidenolie zorgt dan weer voor een explosie aan smaken.
Naar het recept

Ovengebakken wontons met aardpeer- en hazelnootvulling en kimchipuree

Deze wontons zien er niet alleen heel mooi uit, ze smaken ook nog eens heerlijk! De wontons worden krokant gebakken in de oven met een vulling van aardpeer en hazelnoot.
Naar het recept

Champignonpaté met vijgen- en balsamicoconfituur

recept vegan champignonpaté met vijgen- en balsamicoconfituur
Met dit recept maak je een heerlijke paté van champignons en walnoten. De glazuur van porto en rodewijnazijn maakt de paté af. Heerlijk met zelfgemaakte confituur van vijgen en balsamico.
Naar het recept

Voorgerecht

Maïsbrood met gerookte braambessenconfituur, mole en knolseldercrème

vegan recept cornbread
Wij zijn helemaal weg van deze combinatie van heerlijk maïsbrood met knolseldercrème, mole en gerookte braambessenconfituur. Een indrukwekkend voorgerecht als onderdeel van een feestmaaltijd!
Naar het recept

Hoofdgerecht

Pompoencrème, zwarte rijst, rode kool, geroosterde nootjes & gebakken champignons

veganistisch recept feestelijk hoofdgerecht met pompoen
Dit feestgerecht is een heerlijk samenspel van verschillende texturen en diepe smaken.
Naar het recept

Dessert

Gembercakeje met gekarameliseerde peren, rozemarijnkaramel en pijnboompittencrème

recept veganistische gembercake met gekarameliseerde peren
Voor dit feestelijk dessert maken we een pittig gembercakeje met zacht gekarameliseerde peer, rozemarijnkaramel en een crème van pijnboompitten. Een feest voor je smaakpapillen!
Naar het recept

Of bestel je feestmenu bij  Café BK6!

Geen zin om zelf je feestmenu klaar te maken? Je kan het volledige menu ook bestellen bij Café BK6 in Kortrijk (zolang de voorraad strekt). Bestellen kan door een mail te sturen naar cafebk6@gmail.com (45 euro per persoon).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *