Recepten voor een volledig vegan kerstmenu met vier gangen

Ben jij dit jaar aan zet voor het vegan kerstdiner? We stelden een klassiek 4-gangen vegan kerstmenu samen waar ook niet-vegans gek op zullen zijn. De plantaardige kerstrecepten bestaan allemaal uit eenvoudige ingrediënten die je in elke supermarkt kan vinden. Bovendien werd het menu zo opgebouwd dat je het meeste werk al op voorhand kan doen. Alle info over de voorbereiding vind je telkens bij de recepten. Zo kan jij maximaal genieten van het gezelschap én van de vegan kroketjes natuurlijk! Benieuwd hoe onze feesttafel eruit ziet? Kijk dan snel verder!

BE Vegan feestmenu 2022

Hapje

Bladerdeeg kerstboompjes met spinaziepesto

**

Voorgerecht

 Tomatentartaar met tuinkers en rijstkrokant

**

Hoofdgerecht

Bourguignonne stoofpotje

Champignons, vegan kipstukjes en gestoofde appeltjes met veenbessenconfituur en kroketjes

Bijgerecht

Knolseldergratin rozet

**

Nagerecht

Trifle van rode vruchten met notencrumble

Vegan kersthapje: bladerdeeg kerstboompjes met pesto van spinazie

Starten doen we met een bladerdeeghapje dat er niet alleen erg leuk uitziet, maar ook bij moeilijke eters in de smaak zal vallen. De meeste groene pesto’s in de supermarkt bevatten kaas, maar her en der vind je ook vegan varianten. Omdat je pesto heel gemakkelijk zelf kan maken, delen we meteen ook een recept voor spinaziepesto.

kersthapje-bladerdeeg
Steel de show op het kerstfeest met deze bladerdeeg kerstboompjes met pesto. Een gemakkelijk vegan kersthapje dat bij de hele familie in de smaak zal vallen.
Naar het recept

Vegan voorgerecht: tomatentartaar met tuinkers en rijstkrokant

Voor Kerst kiezen we een licht voorgerecht, want we hebben nog een hele reeks gerechten te gaan. Tartaar is op zich al een erg feestelijk gerecht, maar omdat het voor de gelegenheid nog net iets extra mag zijn, serveren we er een rijstkrokantje bij.

Een feestelijk vegan voorgerecht dat weinig moeite kost voor een indrukwekkend resultaat. Start je vegan diner met deze tomatentartaar.
Naar het recept

Vegan hoofdgerecht: stoofpotje à la bourguignonne met gestoofde appeltjes en kroketjes

Met het hoofdgerecht wil je echt uitpakken natuurlijk. Dit vegan stoofpotje met boschampignons en vegan kipstukjes kan je van a tot z tot twee dagen op voorhand klaarmaken. Sterker nog, het wordt er alleen maar lekkerder van! Geserveerd met appeltjes met veenbessenconfituur en vegan kroketten is dit een gedroomde feestmaaltijd.

vegan kerst
Voor wie met Kerst graag traditionele kerstgerechten op tafel zet, is deze vegan bourguignon met appeltjes en kroketjes een voltreffer.
Naar het recept

Vegan bijgerecht: rozet van knolseldergratin

Ons bijgerecht kan tegelijkertijd met de appeltjes in de oven. Wie had gedacht dat je van een best ruwe groente als knolselder zo’n elegant gerecht kon maken? Wel, eigenlijk wisten we dat al want eerder maakten we er al vegan coquilles en vitello tonnato mee. Wij zijn fan!

Een originele vegan gratinschotel van knolselder die je kan serveren als bijgerecht in een feestmenu.
Naar het recept

Vegan dessert: trifle met rood fruit en notencrumble

De afsluiter van ons kerstmenu is een traditionele trifle die je ook een dag op voorhand kan klaarmaken. In plaats van mascarpone maken we een mengeling van kokosyoghurt en opklopbare vegan room. Serveer de laagjes in een elegant wijnglas voor een feestelijk effect.

Deze trifle met rood fruit en een verse crumble van noten is de perfecte afsluiter van een etentje!
Naar het recept