,

Pittige aardappelsalade met spinazie en kikkererwten

 

Een heerlijk pittige aardappelsalade met spinazie en kikkererwten.

 

veganistisch recept spicy aardappelsalade met spinazie en kikkererwten

Spicy spinazie met aardappelen

Een heerlijk pittige aardappelsalade met spinazie en kikkererwten.
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch
Totaal: 30 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • scheut olijfolie
  • 2 kleine groene pepers, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl versgeraspte gember (of poeder)
  • 0,5 tl kurkuma
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1 kg krielaardappelen, gekookt en gehalveerd
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld
  • 450 g spinazie, gewassen
  • versgemalen zwarte peper
  • himalayazout
  • sap van 1 citroen
  • roze peperballetjes
  • verse muntblaadjes
  • verse bladpeterselie

Bereiding

  • Doe een scheut olijfolie in een wokpan. Fruit de groene peper met de geperste knoflook en de geraspte gember. Voeg de kurkuma, kaneel en komijn toe. Blijf roeren met een houten spatel en doe er vervolgens de aardappelen en de gespoelde kikkererwten bij.
  • Na enkele minuten voeg je de verse spinazie en peper en zout toe. Neem de pan van het vuur als de spinazie geslonken is.
  • Besprenkel met citroensap, roze peperballetjes, verse munt en peterselie.
  • Smakelijk!

Extra informatie

 
veganistisch kookboek one healthy kitchen
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *