Pittige aardappelsalade met spinazie en kikkererwten
Een heerlijk voedzame salade met aardappelen, spinazie en kikkererwten.
Spicy spinazie met aardappelen
Een heerlijk pittige aardappelsalade met spinazie en kikkererwten.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- scheut olijfolie
- 2 kleine groene pepers, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl versgeraspte gember (of poeder)
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 1 kg krielaardappelen, gekookt en gehalveerd
- 1 blik kikkererwten, gespoeld
- 450 g spinazie, gewassen
- versgemalen zwarte peper
- himalayazout
- sap van 1 citroen
- roze peperballetjes
- verse muntblaadjes
- verse bladpeterselie
Bereiding
- Doe een scheut olijfolie in een wokpan. Fruit de groene peper met de geperste knoflook en de geraspte gember. Voeg de kurkuma, kaneel en komijn toe. Blijf roeren met een houten spatel en doe er vervolgens de aardappelen en de gespoelde kikkererwten bij.
- Na enkele minuten voeg je de verse spinazie en peper en zout toe. Neem de pan van het vuur als de spinazie geslonken is.
- Besprenkel met citroensap, roze peperballetjes, verse munt en peterselie.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!