Linzenballetjes met zoete aardappel
Maak zelf heerlijke vegan balletjes met linzen en zoete aardappel. Lekker met pasta en tomatensaus of tussen een hamburgerbroodje.
Balletjes met linzen en zoete aardappel
Eenvoudige balletjes van linzen en zoete aardappel.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen, gekookt
- 1 blik linzen, gespoeld
- 2 teentjes knoflook
- handvol boerenkool, fijngesneden
- 2 tot 3 el edelgistvlokken
- 2 tot 3 el kikkerwerwtenmeel , (of amandelmeel)
- peper
- kruidenzout (bv Herbamare)
- ¼ tl kurkuma
- ½ tl curry
- ½ tl ras el hanout
- enkele tl olijfolie om te bestrijken
Erbij
- broodjes
- veldsla
- schijfjes tomaat
- rode ui, in ringen gesneden
- guacamole
Bereiding
- Prak de zoete aardappel. Voeg de overige ingrediënten toe, als laatste de kruiden en meng goed. Proef en kruid bij indien nodig.
- Maak je handen nat en rol balletjes of burgers. Leg de balletjes op een bakplaat en strijk ze in met olijfolie. Bak 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Draai de balletjes halverwege om en strijk ze nogmaals in met olijfolie.
- Serveer de balletjes in een broodje met de veldsla, schijfjes tomaat, rode ui en guacamole. Prak daarvoor twee avocado’s en meng met het sap van ½ limoen, ½ theelepel chilipoeder en zwarte peper en zout.
- Ook lekker in een slaatje of met pasta.Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt de balletjes ook in een pan bakken.
Rol extra balletjes, bak ze mee en vries ze daarna in. Handig als je de volgende keer weinig tijd hebt! Ook lekker in een pasta met tomatensaus.
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!