Linzenballetjes met zoete aardappel

Maak zelf heerlijke vegan balletjes met linzen en zoete aardappel. Lekker met pasta en tomatensaus of tussen een hamburgerbroodje.

 

recept vegan balletjes met linzen en zoete aardappel

 

recept vegan balletjes met linzen en zoete aardappel
5 from 1 vote

Balletjes met linzen en zoete aardappel

Eenvoudige balletjes van linzen en zoete aardappel.
Totaal: 20 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, gekookt
  • 1 blik linzen, gespoeld
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol boerenkool, fijngesneden
  • 2 tot 3 el edelgistvlokken
  • 2 tot 3 el kikkerwerwtenmeel , (of amandelmeel)
  • peper
  • kruidenzout (bv Herbamare)
  • ¼ tl kurkuma
  • ½ tl curry
  • ½ tl ras el hanout
  • enkele tl olijfolie om te bestrijken

Erbij

  • broodjes
  • veldsla
  • schijfjes tomaat
  • rode ui, in ringen gesneden
  • guacamole

Bereiding

  • Prak de zoete aardappel. Voeg de overige ingrediënten toe, als laatste de kruiden en meng goed. Proef en kruid bij indien nodig.
  • Maak je handen nat en rol balletjes of burgers. Leg de balletjes op een bakplaat en strijk ze in met olijfolie. Bak 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Draai de balletjes halverwege om en strijk ze nogmaals in met olijfolie.
  • Serveer de balletjes in een broodje met de veldsla, schijfjes tomaat, rode ui en guacamole. Prak daarvoor twee avocado’s en meng met het sap van ½ limoen, ½ theelepel chilipoeder en zwarte peper en zout.
  • Ook lekker in een slaatje of met pasta.
    Smakelijk!

Extra informatie

 
Je kunt de balletjes ook in een pan bakken.
Rol extra balletjes, bak ze mee en vries ze daarna in. Handig als je de volgende keer weinig tijd hebt! Ook lekker in een pasta met tomatensaus.
 
One healthy kitchen Ellen Charlotte Marie veganistisch kookboek
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept