Gezond ontbijt: heerlijke havermout met warme bosvruchten
Met een ontbijt met havermout is de dag gezond gestart! Omdat havermout gemaakt wordt van hele haverkorrels, wordt het beschouwd als een volkoren graanproduct. Havermoutpap is een goede bron van vezels, wat niet alleen belangrijk is voor de darmflora maar ook het cholesterolgehalte in je bloed kan verlagen. Voeg daar dan nog eens blauwe bessen aan toe en je hebt een gezond ontbijt vol antioxidanten!
Havermout heeft niet veel nodig, je kan er een lekkere pap van maken zoals in dit recept of overnight oats als je ‘s morgens niet veel tijd hebt. Havermout is ook heel lekker om door je plantaardige yoghurt of smoothie roeren.
Gezond ontbijt: heerlijke havermout met warme bosvruchten
Ingrediënten
- 100 g havermout
- 30 g zonnebloempitten
- 250 ml plantaardige melk
- 150 g bosvruchten, of blauwe bessen, diepgevroren
- 1 tl citroensap
- zoetstof naar keuze, bv. agave- of ahornsiroop
- vanille-extract, (optioneel)
Bereiding
- Zet een pannetje op klein vuur en doe hierin de bosvruchten, 1 tl citroensap, een beetje zoetstof en 2 eetlepels water. Laat een kleine 10 minuten rustig koken.
- Doe de plantaardige melk, havermout, zonnebloempitten en eventueel een druppeltje vanille-extract in een steelpan en zet op een laag vuur. Laat 5 minuten rustig koken en roer af en toe.
- Serveer de havermoutpap met de bosvruchtensaus, warm of koud.