Vegan broodje met gegrilde tofu en ingelegde ui en radijs

Met dit recept maken we gezonde, dikbelegde broodjes met eiwitrijke tofu, veel groenten en een smaakvolle Aziatische dressing, een feestje voor je smaakpapillen! Je kan dit broodje ook van tevoren maken en meenemen als lunch of picknick. Zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu volledig is afgekoeld voordat je je broodje belegt, anders is je broodje niet meer krokant.

5 from 2 votes

Vegan broodje met gegrilde tofu en ingelegde ui en radijs

Deze gezonde vegan broodjes met tofu, veel groenten en een smaakvolle dressing zijn geweldig als lunch of picknick.
Soort gerecht: Brunch, Lunch
Totaal: 20 minutes
Porties: 2 broodjes

Ingrediënten

  • 200 g stevige tofu, uitgelekt en in dunne plakken gesneden
  • 2 kleine vegan baguettes, optioneel: glutenvrije broodjes
  • 1 wortel, in linten gesneden met een dunschiller
  • 10 cm komkommer, in linten gesneden met een dunschiller
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 handvol verse koriander

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus, of tamari indien glutenvrij
  • 2 el sesamolie
  • 1/2 limoen, het sap van
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • ½ tl verse gember, fijngehakt
  • 1 snufje knoflookpoeder

Voor de ingelegde ui en radijs:

  • ½ rode ui, in ringen
  • 8 radijsjes, in dunne plakken
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje zeezout

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken. Voeg de tofu toe en laat minstens 5 minuten staan.
  • Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat trekken.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.
  • Beleg de broodjes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.

Extra informatie

Recept en foto uit Vegan 100 van Gaz Oakley. Uitgeverij Good Cook.
 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: