Tabouleh, frisse Libanese salade met bulgur en verse kruiden
Tabouleh is een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten. De bulgursalade wordt zowel als voorgerecht of bijgerecht gegeten en is ook lekker als lichte lunch. De basis van een onweerstaanbare tabouleh is de overdaad aan verse kruiden: peterselie en munt. In de Westerse keuken worden kruiden vaak heel zuinig gebruikt, maar voor dit recept geldt: hoe meer, hoe liever. De granaatappelpitjes in deze salade zorgen voor een aangename crunch. Kan je geen granaatappel vinden? Vervang deze dan bijvoorbeeld door gehakte walnoten.
Tabouleh, frisse Libanese salade met bulgur en verse kruiden
Ingrediënten
- 150 g bulgur
- verse peterselie, fijngehakt
- verse munt, fijngehakt
- 1/2 komkommer, in fijne blokjes gesneden
- 2 middelgrote tomaten, in fijne blokjes gesneden
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
- 3 el granaatappelpitjes
- 1 citroen, uitgeperst
- peper en zout
Bereiding
- Schep de bulgur in een kom en overgiet met 300 ml kokend water. Doe een deksel op de kom en laat 10 minuten staan. Maak de korrels los met een vork. Giet indien nodig het overtollige water af.
- Meng alle ingrediënten in een grote mengkom. Proef en kruid bij met peper en zout.