Snelle lunch: toast avocado en kruidige kikkererwten

Deze heerlijke toast met avocado en kikkererwten bewijst dat een vegan lunch heel eenvoudig kan zijn. In 10 minuten staat je eten al op tafel! Kikkererwten hebben een vrij neutrale smaak waardoor je volop kan variëren met de specerijen die je gebruikt.

5 from 1 vote

Toast met avocado en kruidige kikkererwten

Soort gerecht: Brunch, Lunch, Ontbijt
Bereidingstijd: 7 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 sneden brood
  • 2 avocado's
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 handvol verse scheuten, vb. radijsscheuten
  • ½ citroen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl lookpoeder
  • ¼ tl chilipoeder, optioneel
  • ¼ tl zout

Bereiding

  • Prak het vruchtvlees van de avocado’s fijn met een vork.
  • Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de kikkererwten gedurende enkele minuten met de specerijen.
  • Rooster de sneden brood.
  • Beleg de toast met de geprakte avocado en knijp er wat citroensap over. Kruid met peper en zout en verdeel de kikkererwten over de toast. Werk af met verse scheuten of tuinkers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: