Roze pancakes: vegan pannenkoeken met rode biet en bessensaus
Deze fluffy pancakes met roze lava doen alle dromen van kleine en grote kinderen in vervulling gaan! De pannenkoeken krijgen hun prachtige kleur door rode biet te gebruiken in het beslag. De roze lava is een saus van bosvruchten.
Roze pancakes: vegan pannenkoeken met rode biet en bessensaus
Deze roze pannenkoeken met bosvruchtensaus zien er niet alleen prachtig uit, ze smaken ook nog eens overheerlijk!
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Ontbijt
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 120 g rode biet, gekookt (ca. 1 à 2 bietjes)
- 280 ml plantaardige melk, naar keuze
- 180 g bloem
- 4 el agavesiroop
- 1 tl bakpoeder
- 1 el citroensap
- ¼ tl kardemom, gemalen
- ¼ tl kaneelpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 1 snufje zout
- 1 el plantaardige boter
Voor de roze lava
- 200 g bosvruchten, diepgevroren
- 1 scheutje sojaroom
- 2 el rodebietensap
- 2 el agavesiroop
- ¼ tl kardemom, gemalen
Voor de garnering
- rood fruit naar keuze
Bereiding
- Mix de rode biet samen met de melk tot een mooi, glad én roze mengsel.
- Roer de bloem, agavesiroop, het bakpoeder, citroensap en de specerijen erdoor en klop met een garde totdat er geen klonters meer in het beslag zitten.
- Verhit in een pannenkoekenpan of een pan met antiaanbaklaag de boter en bak de pancakes. Ik gebruik een flinke eetlepel beslag per pancake. Bak elke pancake ca. 1-2 minuten. aan elke kant.
- Doe voor de roze bessenroom alle ingrediënten in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Pureer de saus met een staafmixer tot een roze lava.
- Serveer de pancakes met de saus en jouw favoriete fruit.
Extra informatie
Recept en foto uit Gebak met groenten van Vegamuze. Foto door Toos Vergote.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan