Crunchy tofunuggets, een gemakkelijke DIY-vleesvervanger

In de supermarkt kan je steeds meer kant-en-klare vleesvervangers vinden zoals burgers, balletjes en gehakt. Maar wist je dat je met tofu ook zelf heerlijke nuggets kan maken? Met een krokante laag, heerlijke kruiden en een vegan sausje ernaast, zal iedereen ervan versteld zijn hoe heerlijk deze tofunuggets zijn! Haal je DIY-skills boven en ontdek hoe snel je je eigen vleesvervangers maakt.

tofu-nugget-lenna-omrani
Crunchy-tofu-nuggets
5 from 1 vote

Crunchy tofunuggets, een gemakkelijke DIY-vleesvervanger

Maak je eigen vleesvervanger met tofu: heerlijk krokante nuggets met een sausje erbij.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Bereidingstijd: 35 minutes
Porties: 24 nuggets

Ingrediënten

Voor de nuggets:

  • 800 g tofu
  • 250 g broodkruimels , of cornflakes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el edelgistvlokken
  • 500 ml sojamelk, ongezoet
  • 1 el appelazijn
  • 120 g maïzena

Voor de saus:

Bereiding

  • Haal de blokken tofu uit de verpakking en leg ze in schone theedoeken. Zet er een pan op, zodat de tofu goed uitlekt.
  • Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de broodkruimels, olijfolie, cajunkruiden, het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en de edelgistvlokken in een kom.
  • Meng de sojamelk en appelazijn in een andere kom. Doe de maïzena in een derde kom.
  • Snijd de tofu in 24 tot 30 stukken. Haal de tofu eerst door de maïzena, daarna door het sojamelkmengsel en vervolgens door de broodkruimelmix. Leg de nugget op de bakplaat. Herhaal dit tot je alle nugget hebt gemaakt.
  • Zet de bakplaat 35 minuten in de oven en bak de tofunuggets tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de nuggets halverwege om.
  • Mix de vegan mayonaise met de Srirachasaus in een bakje.
  • Haal de tofunuggets uit de oven. Laat ze even afkoelen en serveer ze met de saus.

Extra informatie

Recept en foto uit Everyday Vegan van Lenna Omrani, Kosmos Uitgevers.
 
Every day vegan-Lenna Omrani
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: