Misosoep van tofu, gember & shiitake
Met deze bouillon zet je supersnel een voedzame, verwarmende én vegan misosoep op tafel. Je kunt het als voorgerecht of licht hoofdgerecht serveren. Als je grote honger hebt, kun je aan het einde nog wat sojanoedels (of ramennoedels naar keuze) toevoegen om de soep wat voller te maken.
Misosoep van tofu, gember & shiitake
Op zoek naar een smaakvolle, originele soep? Dit recept voor vegan misosoep met tofu, gember en shiitake is supermakkelijk, voedzaam en zó lekker!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Porties: 4 porties/ personen
Ingrediënten
- 3 el rode miso
- 2,5 cm verse gember, geraspt
- ½ tl groentebouillonpoeder
- 200 g verse shiitakes, in plakjes
- 200 g verse stevige tofu, in blokjes van 1 cm
- 100 g babyspinazie
- 3 grote bosuien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm, voor de garnering
Bereiding
- Voeg 800 milliliter water toe aan een steelpan of wok op hoog vuur en breng het aan de kook. Zet het vuur dan middelhoog en laat het sudderen.
- Voeg de miso, gember en het bouillonpoeder toe en roer net zolang tot de miso en het bouillonpoeder opgelost zijn.
- Voeg dan de shiitakes en tofu toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg tot slot de spinazieblaadjes toe en roer net zolang tot ze geslonken zijn. Garneer met de bosuiringen en serveer meteen.
Extra informatie
Recept en foto uit Asian Green van Ching-He Huang. Uitgeverij: Becht (€20, 99).
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!