Vegan crème brûlée: een klassiek en feestelijk dessert!

Een klassieke crème brûlée is de ideale afsluiter van een etentje. Zoals de meeste desserts bevat het traditionele recept melk en eieren, maar die heb je helemaal niet nodig om een heerlijk dessert te maken. Deze vegan versie is lichter en overheerlijk! De kokosmelk en cashewnoten geven de crème een romige, zachte textuur. Bovendien is het een heel eenvoudig dessert om te maken: de blender doet het meeste werk.

vegan-dessert-creme-brulee
5 from 1 vote

Vegan crème brûlée: een klassiek en feestelijk dessert!

De vegan versie van de klassieke crème brûlée is overheerlijk en heel gemakkelijk om te maken.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 10 minutes
Opstijven: 3 hours
Totaal: 3 hours 10 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk, kies voor een volle melk, geen light-versie
  • 100 g cashewnoten, 8 uur geweekt in water
  • 250 ml water
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 g agar-agar
  • 1 tl edelgistvlokken, optioneel
  • 50 g rietsuiker
  • 3 el ahornsiroop
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snuifje kurkuma, voor de kleur
  • extra suiker, voor het krokante laagje

Bereiding

  • Doe de cashewnoten, kokosmelk, edelgistvlokken en water in een blender. Blend dit mengsel totdat het een egaal geheel is en er geen stukjes cashewnoot meer overblijven.
  • Voeg nu de andere ingrediënten (behalve de extra suiker voor het krokante laagje) toe en blend opnieuw totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Doe het mengsel in een steelpan en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen gedurende ongeveer een minuut.
  • Verdeel het mengsel in een aantal potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Als je klaar bent om te serveren, strooi een laagje suiker op het oppervlak van elk potje. Gebruik een gasbrander om de suiker te laten smelten. Let er wel op dat de suiker niet verbrandt.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept




Probeer ook: