, ,

Gevulde zoete aardappel

 

Met hun zachte, smeuïge structuur zijn zoete aardappels heel geschikt om te vullen. Deze zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en hummus moet je beslist eens proberen!

 

vegan recept gevulde zoete aardappel met zwarte bonen

 

Gevulde zoete aardappel

Heerlijke zoete aardappelen rijkelijk gevuld met zwarte bonen en hummus.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Totaal: 20 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 handje rucola
  • 1 bosje koriander
  • 1 blik mais
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 el hummus
  • 2 el harissa
  • 2 el tahin

Bereiding

  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Je kunt de zoete aardappel poffen in een oven, maar als je niet zoveel geduld hebt, dan is de microgolfoven een goed alternatief. Pof de zoete aardappels gedurende 5 minuten. Als je met een vork in de aardappel prikt en die nog hard is, dan moet die nog een paar minuten in de microgolf.
  • Snijd ondertussen de paprika, tomaat en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  • Mix in een kommetje de hummus en de harissa. Houd je niet zo van pittig? Dan kun je wat minder harissa gebruiken.
  • Haal de zoete aardappel uit de microgolfoven en snijd hem doormidden (niet helemaal doorsnijden). Laat de aardappel even afkoelen.
  • Besmeer de binnenkant van de aardappel met het hummus-harissa mengsel.
  • Vul nu de zoete aardappel met alle ingrediënten. Begin met de rucola, daarna de bonen, tomaat, paprika en zongedroogde tomaatjes. Eindig met koriander.
  • Sprenkel als laatste nog een eetlepel tahin over de zoete aardappel en eet smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto’s van The Vegan Effect
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *