Recept vegan bananenbrood met stukjes chocolade en pindakaas
Met dit basisrecept voor vegan bananenbrood zal je nooit meer overrijpe bananen weggooien! Zelf bananenbrood maken is heel gemakkelijk en vraagt weinig tijd. Stukjes chocolade en pindakaas geven deze vegan cake nog net iets extra. Rijpe bananen zijn erg zoet waardoor je slechts weinig suiker hoeft toe te voegen. Vervang de bloem door een glutenvrij alternatief zoals maïsbloem of kikkererwtenmeel.
Je kan het bananenbrood zeker vijf dagen bewaren en je kan de plakjes ook goed invriezen. Ideaal als snel ontbijt of om mee te nemen als tussendoortje.
Bananenbrood met stukjes chocolade en pindakaas
Ingrediënten
- 4 bananen, rijp
- vanille-extract
- 6 el plantaardige boter, langzaam gesmolten
- 85 ml plantaardige olie, zoals kokosolie of zonnebloemolie
- 2 tl appelciderazijn
- 2 tl natriumbicarbonaat
- 350 g bloem, gebruik voor een glutenvrije versie maïsbloem of kikkererwtenmeel
- 3 el suiker, of stevia
- 2 handjes noten, gehakt (optioneel)
- pindakaas, optioneel
- 170 g chocoladestukjes, of meer naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plet de bananen tot een puree.
- Meng alle natte ingrediënten (bananenpuree, vanille extract, gesmolten boter, olie, azijn) in een grote kom.
- Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe (bicarbonaat, zout, bloem) en meng goed om een dik deeg te vormen. Als je de geweldige keuze hebt gemaakt om chocolade en noten toe te voegen, kan je dat nu doen.
- Stort het deeg in een bakvorm, bij voorkeur bekleed met bakpapier. Als je de nog geweldigere keuze hebt om pindakaas toe te voegen, doe je best eerst de helft van het deeg in de bakvorm, dan de pindakaas, en dan het overige deeg er bovenop.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 35 minuten.
- Laten afkoelen alvorens erin te vliegen. Smakelijk!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!