Recept vegan bananenbrood met stukjes chocolade en pindakaas

Met dit basisrecept voor vegan bananenbrood zal je nooit meer overrijpe bananen weggooien! Zelf bananenbrood maken is heel gemakkelijk en vraagt weinig tijd. Stukjes chocolade en pindakaas geven deze vegan cake nog net iets extra. Rijpe bananen zijn erg zoet waardoor je slechts weinig suiker hoeft toe te voegen. Vervang de bloem door een glutenvrij alternatief zoals maïsbloem of kikkererwtenmeel.

Je kan het bananenbrood zeker vijf dagen bewaren en je kan de plakjes ook goed invriezen. Ideaal als snel ontbijt of om mee te nemen als tussendoortje.

vegan bananenbrood
4.69 from 16 votes

Bananenbrood met stukjes chocolade en pindakaas

Heb je nog wat rijpe bananen liggen? Maak er dan dit overheerlijk bananenbrood mee! Snel klaar en met ingrediënten die je standaard in je voorraadkast hebt. Voeg stukjes chocolade en pindakaas toe voor extra verwennerij.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Ontbijt, Snack
Voorbereiding: 10 minutes
In de oven: 35 minutes
Totaal: 45 minutes
Porties: 1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 4 bananen, rijp
  • vanille-extract
  • 6 el plantaardige boter, langzaam gesmolten
  • 85 ml plantaardige olie, zoals kokosolie of zonnebloemolie
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl natriumbicarbonaat
  • 350 g bloem, gebruik voor een glutenvrije versie maïsbloem of kikkererwtenmeel
  • 3 el suiker, of stevia
  • 2 handjes noten, gehakt (optioneel)
  • pindakaas, optioneel
  • 170 g chocoladestukjes, of meer naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plet de bananen tot een puree.
  • Meng alle natte ingrediënten (bananenpuree, vanille extract, gesmolten boter, olie, azijn) in een grote kom.
  • Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe (bicarbonaat, zout, bloem) en meng goed om een dik deeg te vormen. Als je de geweldige keuze hebt gemaakt om chocolade en noten toe te voegen, kan je dat nu doen.
  • Stort het deeg in een bakvorm, bij voorkeur bekleed met bakpapier. Als je de nog geweldigere keuze hebt om pindakaas toe te voegen, doe je best eerst de helft van het deeg in de bakvorm, dan de pindakaas, en dan het overige deeg er bovenop.
  • Bak het brood in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 35 minuten.
  • Laten afkoelen alvorens erin te vliegen. Smakelijk!

Extra informatie

Recept van Noot / Erlinde Cornelis
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Bekijk ook:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
4.69 from 16 votes (16 ratings without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept