Carpaccio di ananas
Deze carpaccio van ananas geserveerd met frambozencoulis, basilicum, munt en een bolletje vegan ijs is een heerlijk licht en verfrissend dessert.
Ananascarpaccio met vanille roomijs en frambozencoulis
Een verfrissende carpaccio van ananas met basilicum en munt geserveerd met een bolletje vegan ijs. Een licht en fris dessert.
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Italiaans
Porties: 5 personen
Ingrediënten
- 1 ananas
- ¼ cup basilicum, fijngehakt
- ¼ cup munt, fijngehakt
- 3 el roze peperkorrels
Coulis:
- 1 cup frambozen, (vers of bevroren)
- agavesiroop, naar smaak
Voor erbij:
- vegan vanille-ijs
Bereiding
Voor de carpaccio:
- Leg de ananas op zijn zijkant en snij het deel met de bladeren en de onderkant er af. Zet de ananas rechtop en zet je mes aan de bovenkant. Snij naar onderen toe zo de schil eraf en doe dit zo verder tot de volledige ananas geschild is.
- Om de ogen weg te snijden: zoek een rij met ogen die op dezelfde lijn liggen en maak een inkeping aan de zijkant ervan. Maak ook een inkeping aan de andere kant van de rij zodat je direct verschillende ogen in één keer kan verwijderen.
- Draai de ananas nu terug op zijn zijkant en snij er met een heel scherp mes flinterdunne schijven af. Doe zo verder tot je de helft van de ananas hebt gesneden en zet de andere helft opzij.
Voor de frambozencoulis:
- Doe de frambozen en de agavesiroop in een blender en mix dit.
Seveertip:
- Leg de ananasschijven op een bord en strooi er de peperkorrels, de basilicum en de munt over. Doe er een bol vanille-ijs op en daarna wat frambozencoulis. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Luna Trapani uit het boek Plant Based Italian.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan