Vegan naanbroodjes

Veganistische naanbroodjes vind je in sommige supermarkten, maar ze zijn ook makkelijk om zelf te maken!

recept vegan naanbroodjes met sojayoghurt

 

vegan curry met kokos, spinazie en kikkererwten
4.70 from 13 votes

Vegan naanbroodjes

Deze naanbroodjes zijn superlekker! Echt een goede toevoeging aan een simpele curry. Ze zijn makkelijk om te maken, maar doe het niet net nadat je je keuken hebt schoongemaakt. Dan kan je namelijk weer opnieuw beginnen.
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Totaal: 35 minutes
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g sojayoghurt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 à 2 el gedroogde koriander
  • 1 snuf zout

Bereiding

  • Doe de olijfolie, koriander en knoflook in een klein kommetje en zet aan de kant.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, de sojayoghurt en het zout in een grote kom en kneed tot je een grote bal kunt vormen.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
  • Bestrooi het aanrechtblad en de deegroller (of je handen) met meel. Rol de deegballetjes uit in een ronde vorm (of druk plat met je handen).
  • Leg 1 naanbroodje in een koekenpan (droog) en bestrijk de bovenkant met het olie-mengsel. Laat 3 minuten bakken, draai om en laat nog eens 3 minuten bakken.
  • Herhaal tot je 4 naanbroodjes hebt gebakken. Serveer met curry.
    Smakelijk!
    vegan curry met kokos, spinazie en kikkererwten

Extra informatie

Recept en foto door Mint Green Mind
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan