Vegan naanbroodjes
Veganistische naanbroodjes vind je in sommige supermarkten, maar ze zijn ook makkelijk om zelf te maken!
Vegan naanbroodjes
Deze naanbroodjes zijn superlekker! Echt een goede toevoeging aan een simpele curry. Ze zijn makkelijk om te maken, maar doe het niet net nadat je je keuken hebt schoongemaakt. Dan kan je namelijk weer opnieuw beginnen.
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Porties: 4 broodjes
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g sojayoghurt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 flinke scheut olijfolie
- 1 à 2 el gedroogde koriander
- 1 snuf zout
Bereiding
- Doe de olijfolie, koriander en knoflook in een klein kommetje en zet aan de kant.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de sojayoghurt en het zout in een grote kom en kneed tot je een grote bal kunt vormen.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
- Bestrooi het aanrechtblad en de deegroller (of je handen) met meel. Rol de deegballetjes uit in een ronde vorm (of druk plat met je handen).
- Leg 1 naanbroodje in een koekenpan (droog) en bestrijk de bovenkant met het olie-mengsel. Laat 3 minuten bakken, draai om en laat nog eens 3 minuten bakken.
- Herhaal tot je 4 naanbroodjes hebt gebakken. Serveer met curry.Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto door Mint Green Mind
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan