,

Quinoasalade met portobello en vegan zure room

Wist je dat quinoa een uitstekende bron van eiwitten is? Deze heerlijke, gezonde quinoasalade met heel veel groen zit boordevol voedingsstoffen. Het recept voor vegan zure room kan je ook gebruiken als heerlijke topping bij je lunchbowl.

recept veganistische maaltijdsalade met quinoa en vegan zure room

Portobello-quinoasalade met veel groen en vegan zure room

Een heerlijk vullende maaltijdsalade met vegan zure room.
Soort gerecht: Lunch
Totaal: 35 minutes
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Quinoasalade

  • 225 g rode quinoa
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 4 portobello's
  • 1 bos groene asperges , 8 tot 10 asperges
  • 1 kop doperwten of een handvol doperwten in peul
  • 1 handvol snijbonen
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 zoete peper, fijngesneden
  • 1 tl groentebouillonpoeder
  • olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Zure room van cashewnoten

  • 200 g cashewnoten, geweekt en afgegoten
  • ¾ kop water
  • versgemalen zwarte peper
  • kruidenzout
  • 2 el appelazijn
  • 2 el citroensap
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el edelgistvlokken

Bereiding

  • Maak de zure room door de cashews en de overige ingrediënten heel fijn te mixen met een blender of staafmixer.
  • Spoel de quinoa en kook in water met groentebouillon volgens de voorschriften op de verpakking.
  • Stoom of kook de broccoli, de asperges en de snijbonen tot ze beetgaar zijn.
  • Fruit de ui, de knoflook, de fijngesneden zoete peper en de stukjes portobello in een pan in wat olijfolie. Voeg peper en zout toe.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de quinoa toe.
  • Meng voorzichtig en serveer de quinoasalade in een grote schaal. Voeg nu de in stukjes gesneden asperges, de broccoli en de (opengemaakte) doperwten toe.
  • Serveer met de zure room. Voeg eventueel nog extra toppings toe zoals een scheut olijfolie, chilivlokken, verse kruiden, nootjes, …
    Smakelijk!

Extra informatie

 
One healthy kitchen Ellen Charlotte Marie veganistisch kookboek
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *