Quinoasalade met portobello en vegan zure room
Wist je dat quinoa een uitstekende bron van eiwitten is? Deze heerlijke, gezonde quinoasalade met heel veel groen zit boordevol voedingsstoffen. Het recept voor vegan zure room kan je ook gebruiken als heerlijke topping bij je lunchbowl.
Portobello-quinoasalade met veel groen en vegan zure room
Een heerlijk vullende maaltijdsalade met vegan zure room.
Soort gerecht: Brunch, Lunch
Porties: 3 personen
Ingrediënten
Quinoasalade
- 225 g rode quinoa
- 1 broccoli, in roosjes
- 4 portobello's
- 1 bos groene asperges , 8 tot 10 asperges
- 1 kop doperwten of een handvol doperwten in peul
- 1 handvol snijbonen
- 1 rode ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 zoete peper, fijngesneden
- 1 tl groentebouillonpoeder
- olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zout
Zure room van cashewnoten
- 200 g cashewnoten, geweekt en afgegoten
- ¾ kop water
- versgemalen zwarte peper
- kruidenzout
- 2 el appelazijn
- 2 el citroensap
- 1 tl kurkuma
- 2 el edelgistvlokken
Bereiding
- Maak de zure room door de cashews en de overige ingrediënten heel fijn te mixen met een blender of staafmixer.
- Spoel de quinoa en kook in water met groentebouillon volgens de voorschriften op de verpakking.
- Stoom of kook de broccoli, de asperges en de snijbonen tot ze beetgaar zijn.
- Fruit de ui, de knoflook, de fijngesneden zoete peper en de stukjes portobello in een pan in wat olijfolie. Voeg peper en zout toe.
- Haal de pan van het vuur en voeg de quinoa toe.
- Meng voorzichtig en serveer de quinoasalade in een grote schaal. Voeg nu de in stukjes gesneden asperges, de broccoli en de (opengemaakte) doperwten toe.
- Serveer met de zure room. Voeg eventueel nog extra toppings toe zoals een scheut olijfolie, chilivlokken, verse kruiden, nootjes, … Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan