Orzo pasta met kerstomaten uit de oven
Back to basics! Vandaag maken we een heerlijke vegan ovenschotel met pure en simpele ingrediënten. In dit eenvoudige recept staat de rijke smaak van gebakken tomaten centraal. De orzo – pasta in de vorm van rijstkorrels – absorbeert de smaak van de groentebouillon en cherrytomaten volledig en doet daardoor wat denken aan risotto.
Orzo pasta met kerstomaten uit de oven
Geniet van een heerlijke vegan ovenschotel met orzo en kerstomaatjes. Dit ovenschotel-recept kost je slechts 10 minuutjes werk en gaat nadien nog even in de oven in. Buon appetito!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 200 g orzo
- 400 ml groentebouillon
- 400 g kerstomaten, gehalveerd
- ½ rode ui, fijngesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- zwarte peper, versgemalen
- 2 tl zeezout
- 2 el extra vergine olijfolie
- Flinke hand verse basilicum , fijngesneden, of verse bladpeterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
- Roer in een diepe braadslede de orzo en groentebouillon door elkaar.
- Leg de kerstomaten in een gelijkmatige laag op de orzo en strooi de rode ui, laurierblaadjes, flink wat zwarte peper en 1 theelepel zeezout erover. Zet het geheel 20 minuten in de oven.
- Zodra de orzo gaar is (de pasta moet al dente zijn), roer je de olijfolie erdoor, plus nog een theelepel zeezout en de verse kruiden. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout, peper of nog een scheutje bouillon toe. Dien meteen op.
Extra informatie
Recept en foto uit De groene bakplaat van Rukmini Iyer. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!