Vegan ratatouille met aardappelen en olijven

Ratatouille is een typisch mediterraans gerecht dat in vele variaties wordt gegeten. De ideale manier om snel een regenboog aan groenten op je bord te toveren.

ratatouille recept
ratatouille recept
5 from 1 vote

Vegan ratatouille met aardappelen en olijven

 Deze Franse klassieker zit boordevol groentjes en maak je snel en gemakkelijk klaar.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 30 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode ajuinen
  • 3 tenen look
  • 3 takjes tijm
  • 6 tomaten
  • 1 grote wortel
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode (punt)paprika's
  • 2 grote aardappelen
  • 100 cl vegan rode wijn
  • Olijolie
  • 2 el olijven zonder pit
  • Peper
  • Zout
  • Vers stokbrood met zoute plantaardige boter

Bereiding

  • Snij alle groenten in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Behalve de wortel en de aardappel, die mogen iets kleiner gesneden worden.
  • Verhit de pan met olie en voeg als eerste de rode ajuinen, de aardappelblokjes en wortel toe. Gaar deze 15 minuten op laag vuur.
  • Voeg dan de wijn en de knoflook toe. Laat de alcohol verdampen.
  • Voeg de rest van de groenten toe, samen met de takjes tijm.
  • Proef het gerecht en voeg zout en peper toe.
  • Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat dit 30 minuten zachtjes stoven. Roer tussendoor de groenten om.
  • De groenten zullen ongeveer een derde in formaat slinken en moeten na het stoven gaar aanvoelen. Is je gerecht wat te droog, dan kan je nog wat bliktomaten toevoegen. Doe er zeker niet te veel bij.
  • Voeg als laatste de olijven aan het gerecht toe.
  • Serveer in een diep bord met vers stokbrood met zoute boter.

Extra informatie

Recept en foto uit de familierecepten van The Culi Sisters.
The Mayo Sisters: Een 'Family Business' – Aan tafel met de zussen  (inclusief recept) – deFINERTHINGSclub
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: