Vegan ratatouille met aardappelen en olijven
Ratatouille is een typisch mediterraans gerecht dat in vele variaties wordt gegeten. De ideale manier om snel een regenboog aan groenten op je bord te toveren.
Vegan ratatouille met aardappelen en olijven
Deze Franse klassieker zit boordevol groentjes en maak je snel en gemakkelijk klaar.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 rode ajuinen
- 3 tenen look
- 3 takjes tijm
- 6 tomaten
- 1 grote wortel
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 1 aubergine
- 2 rode (punt)paprika's
- 2 grote aardappelen
- 100 cl vegan rode wijn
- Olijolie
- 2 el olijven zonder pit
- Peper
- Zout
- Vers stokbrood met zoute plantaardige boter
Bereiding
- Snij alle groenten in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Behalve de wortel en de aardappel, die mogen iets kleiner gesneden worden.
- Verhit de pan met olie en voeg als eerste de rode ajuinen, de aardappelblokjes en wortel toe. Gaar deze 15 minuten op laag vuur.
- Voeg dan de wijn en de knoflook toe. Laat de alcohol verdampen.
- Voeg de rest van de groenten toe, samen met de takjes tijm.
- Proef het gerecht en voeg zout en peper toe.
- Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat dit 30 minuten zachtjes stoven. Roer tussendoor de groenten om.
- De groenten zullen ongeveer een derde in formaat slinken en moeten na het stoven gaar aanvoelen. Is je gerecht wat te droog, dan kan je nog wat bliktomaten toevoegen. Doe er zeker niet te veel bij.
- Voeg als laatste de olijven aan het gerecht toe.
- Serveer in een diep bord met vers stokbrood met zoute boter.
Extra informatie
Recept en foto uit de familierecepten van The Culi Sisters.


Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!