Tacos met Tofu
Smelt voor deze heerlijke vegan taco’s met de Tex Mex Lovers plantaardige kaas van Chizou, verrassende mango en tofu.
Tacos met Tofu
Nog op zoek naar een lekker en snel vegan lunch idee? Smelt voor deze heerlijke vegan taco's met de Tex Mex Lovers plantaardige kaas van Chizou en tofu. Ook lekker als avondeten!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 taco's
Ingrediënten
- Tacos
- Taco kruiden
- Kerstomaten
- Sla
- 125 g tofu (of kant-en-klare sojasnippers)
- ¼ komkommer, in kleine blokjes gesneden
- ½ mango, in kleine blokjes gesneden (je kunt bevroren stukjes gebruiken als dat makkelijker is, gewoon op tijd ontdooien)
- ⅛ rode ui, gesnipperd
- 1 limoen
- Koriander (als je daar zin in hebt!)
- Chizou Tex Mex Lovers
Bereiding
- Bereid eerst de mango-komkommersalsa: meng in een kom de gehakte mango, komkommer, ui en koriander. Voeg naar smaak een beetje limoensap toe.
- Als je de tofu zelf maakt (en niet versnipperd koopt), laat hem dan 15-30 minuten droogleggen voordat je hem raspt (zoals je kaas zou raspen).
- Doe olie in een pan, doe je geraspte tofu erin en bak een paar minuten.
- Voeg de taco kruiden met een beetje water toe (voeg een beetje toe als het te droog is). Kook nog ongeveer 5 minuten.
- Maak the Chizou sauce: doe de Chizou in een pan op middelhoog vuur. Voeg zo nodig een beetje water toe. Roer regelmatig om te helpen smelten en te voorkomen dat het aan de pan blijft plakken.
- Zet je taco's in elke gewenste volgorde in elkaar, met stukjes tofu, salsa van mango en komkommer, tomaten en natuurlijk de lekkere Chizou!
Extra informatie
Recept en foto van Chizou, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan