Gegratineerde zoete aardappel, bloemkool en bechamel

Maak het vanavond gezellig met een dampende vegan bloemkoolgratin, recht uit de oven. De klassieke bechamelsaus krijgt hier een Chizou-jasje dat je zal verbazen.

plantaardige rasp
plantaardige rasp
5 from 2 votes

Gegratineerde zoete aardappel, bloemkool en bechamel

Een gratin boordevol groentjes en met een zalige Chizou bechamelsaus. Met dit vegan recept overtuig je jong en oud!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 1 hour 20 minutes
Porties: 4 porties/ personen

Ingrediënten

Voor de bechamelsaus:

  • 700 ml havermelk
  • 40 g  plantaardige boter
  • 40 g bloem
  • 80 g Chizou Pasta

Voor de Chizou-broodkruimels:

  • 100 g paneermeel
  • 120 g Chizou Pizza
  • Provençaalse kruiden
  • Zout
  • Peper

Groenten:

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 zoete aardappel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Snij de groenten.
  • Kook de groenten in stoom voor.
  • Olie een ovenschaal in en schik de gesneden groenten.
  • Smelt de boter in een kleine pan.
  • Eenmaal gesmolten, haal van de warmtebron en voeg de bloem toe.
  • Meng tot je een deeg hebt.
  • Zet de pan weer op het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe aan het boter/meelmengsel.
  • Wanneer de bechamel een romige textuur heeft, voeg dan de Chizou toe.
  • Laat het smelten en kruid het.
  • Giet de bechamel over de groenten.
  • Bestrooi met het Chizou-broodkruim en bak 45 minuten.

Extra informatie

Recept en foto van Chizou, partner van Try Vegan.
 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: