Gegratineerde zoete aardappel, bloemkool en bechamel
Maak het vanavond gezellig met een dampende vegan bloemkoolgratin, recht uit de oven. De klassieke bechamelsaus krijgt hier een Chizou-jasje dat je zal verbazen.
Gegratineerde zoete aardappel, bloemkool en bechamel
Een gratin boordevol groentjes en met een zalige Chizou bechamelsaus. Met dit vegan recept overtuig je jong en oud!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 porties/ personen
Ingrediënten
Voor de bechamelsaus:
- 700 ml havermelk
- 40 g plantaardige boter
- 40 g bloem
- 80 g Chizou Pasta
Voor de Chizou-broodkruimels:
- 100 g paneermeel
- 120 g Chizou Pizza
- Provençaalse kruiden
- Zout
- Peper
Groenten:
- 1 kleine bloemkool
- 2 wortelen
- 1 zoete aardappel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Snij de groenten.
- Kook de groenten in stoom voor.
- Olie een ovenschaal in en schik de gesneden groenten.
- Smelt de boter in een kleine pan.
- Eenmaal gesmolten, haal van de warmtebron en voeg de bloem toe.
- Meng tot je een deeg hebt.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe aan het boter/meelmengsel.
- Wanneer de bechamel een romige textuur heeft, voeg dan de Chizou toe.
- Laat het smelten en kruid het.
- Giet de bechamel over de groenten.
- Bestrooi met het Chizou-broodkruim en bak 45 minuten.
Extra informatie
Recept en foto van Chizou, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan