Gezonde brooddoos met rijstballen en hummus van rode biet
Met een vegan brooddoos vol kleine hapjes wordt de lunchpauze altijd een beetje extra genieten! Geen droge boterham, maar een scala aan gezonde, lekkere en gevarieerde hapjes die je de hele dag voorzien van voldoende energie. Vandaag vullen we de lunchbox met rijstballen, rodebietenhummus, geblancheerde groenten en stukjes vegan notenkaas.
Gezonde brooddoos met rijstballen en hummus van rode biet
Een potje hummus en rijstballetjes zijn altijd handig bij een picknick of als meeneemlunch. Of maak er een kleurrijke brooddoos mee en vul aan met geblancheerde groenten en vers fruit.
Soort gerecht: Lunch, Snack
Porties: 1 brooddoos
Ingrediënten
- 6 groene boontjes
- 6 roosjes bloemkool
- Vegan notenkaas, bv van Omage
- Blauwe bessen
Rijstballen:
- restje rijst, gekookt
- 2 el zwart sesamzaad
Rodebietenhummus:
- 2 rode bieten, gekookt
- Sap van 1 limoen
- 1 cup kikkererwten, gekookt
- 1 teentje knoflook
- Snuf peper
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Rol stevige ballen van het restje rijst en rol ze door de sesamzaadjes.
- Doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender en mix glad.
- Blancheer de bonen in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
- Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 6 minuten of tot beetgaar.
- Vul je lunchbox met al deze bereidingen en voeg nog blauwe bessen en vegan kaas toe.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Vegan Plan van Kim Vercoutere, uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan