Dip van vegan feta met gekonfijte tomaten
Deze vegan dip is ideaal voor zowel een zomerse brunch als een gezellige borrel! Probeer dit eenvoudige recept voor een dip van vegan feta, gecombineerd met sappige, geroosterde tomaten. Serveer er heerlijk brood bij van de grill.
Zelf vegan feta maken? Dat kan met dit eenvoudige recept voor vegan feta.
Dip van vegan feta met gekonfijte tomaten
Combineer deze vegan fetadip met brood van de grill. De tomaten zijn ook een volmaakte pasta- of gnocchi-saus. Roer ze gewoon in het bakblik door elkaar en smullen maar!
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Hapjes, Lunch, Snack
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 400 g kerstomaatjes, gemengd
- 5 tenen knoflook, geschild en gekneusd
- 3 kleine reepjes citroenschil
- 1/2 tl fijne kristalsuiker
- 1 tl korianderzaad
- 1/4 tl gedroogde chilivlokken
- 4 takjes oregano
- 60 ml extra vergine olijfolie
- zeezout
- zwarte peper
Voor de fetapuree
- 200 g vegan feta
- 1/2 citroen, het sap
- 100 g vegan Griekse yoghurt
Bereiding
- Verhit de oven tot 180 °C.
- Snijd de grootste tomaten doormidden en laat sommige heel. Leg ze op een bakblik met de knoflook en citroenschil. Voeg zout en peper toe en bestrooi alles met fijne kristalsuiker, korianderzaad, chilivlokken en oregano. Besprenkel het dan met de olijfolie. Zet het blik 40 minuten in de oven; de tomaten moeten barsten en geurig zijn. Laat alles even afkoelen en gooi dan de knoflook en de citroenschil weg.
- Doe de vegan feta intussen met het citroensap in een keukenmachine en draai er een gladde, romige massa van. Schep in een kom en roer er de yoghurt door.
- Doe de gepureerde vegan feta in een opdienschaal en schep er de warme tomaten op. Serveer met sneetjes geroosterd zuurdesembrood.
Extra informatie
Recept (licht aangepast) en foto uit Comfort & Joy van Ravinder Bhogal. Uitgeverij: Kosmos.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!