Combineer deze vegan fetadip met brood van de grill. De tomaten zijn ook een volmaakte pasta- of gnocchi-saus. Roer ze gewoon in het bakblik door elkaar en smullen maar!
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Hapjes, Lunch, Snack
Voorbereiding: 20 minutesminutes
Bereidingstijd: 40 minutesminutes
Totaal: 1 hourhour
Porties: 4personen
Ingrediënten
400gkerstomaatjes, gemengd
5tenenknoflook, geschild en gekneusd
3kleine reepjescitroenschil
1/2tlfijne kristalsuiker
1tlkorianderzaad
1/4tlgedroogde chilivlokken
4takjesoregano
60mlextra vergine olijfolie
zeezout
zwarte peper
Voor de fetapuree
200gvegan feta
1/2citroen, het sap
100gvegan Griekse yoghurt
Bereiding
Verhit de oven tot 180 °C.
Snijd de grootste tomaten doormidden en laat sommige heel. Leg ze op een bakblik met de knoflook en citroenschil. Voeg zout en peper toe en bestrooi alles met fijne kristalsuiker, korianderzaad, chilivlokken en oregano. Besprenkel het dan met de olijfolie. Zet het blik 40 minuten in de oven; de tomaten moeten barsten en geurig zijn. Laat alles even afkoelen en gooi dan de knoflook en de citroenschil weg.
Doe de vegan feta intussen met het citroensap in een keukenmachine en draai er een gladde, romige massa van. Schep in een kom en roer er de yoghurt door.
Doe de gepureerde vegan feta in een opdienschaal en schep er de warme tomaten op. Serveer met sneetjes geroosterd zuurdesembrood.
Extra informatie
Recept (licht aangepast) en foto uit Comfort & Joy van Ravinder Bhogal. Uitgeverij: Kosmos.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan