Baba ganoush
Baba ganoush is een heerlijke vegan dip van geroosterde aubergines.
Baba ganoush
Baba ganoush is een heerlijke Midden-Oosterse dip van geroosterde aubergines.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Voorgerecht
Keuken: Midden-Oosters
Porties: 3 personen
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 teentjes knoflook, ongepeld
- ½ citroen, geperst
- 2 ½ el tahin
- paprikapoeder, naar smaak
- komijn, naar smaak
- peper, naar smaak
- zout, naar smaak
- zonnebloempitten
- olijfolie, om erover te sprenkelen
Bereiding
- Verwarm de grill van de oven voor op 280°C.
- Was de aubergines, prik er gaatjes in met een vork. Leg de auberginen samen met de tenen look op een bakplaat en zet 15 minuten onder grill.
- Laat de aubergines afkoelen, snijd ze in doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine of blender.
- Pel de look en voeg deze aan de aubergines toe. Voeg het citroensap, tahin, peper en zout eraan toe.
- Mix tot het een smeerbaar beleg is.
- Doe het geheel in een afsluitbare kom en strooi er paprikapoeder, komijn, zonnebloempitten en olijfolie naar smaak over.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan