Vegan pannenkoeken op basis van spelt
Met deze vegan pannenkoekjes kan je iedereen plezieren. Plantaardige yoghurt en abrikozen zijn een originele topping die pannenkoekjes een nieuwe ‘kick’ geven.
Vegan pannenkoekjes op basis van spelt
Tover een heerlijk ontbijt op tafel met deze vegan pannenkoeken op basis van spelt.
Soort gerecht: Ontbijt
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 150 g speltmeel
- 1 snufje zout
- 180 ml Provamel Haverdrink Zonder Suikers
- 40 g plantaardige margarine
- 1 tl maanzaad, optioneel
Voor de afwerking
- 8 abrikozen
- 250 ml Provamel Alternatief voor Yoghurt
Bereiding
- Giet het Provamel Plantaardig Alternatief voor Yoghurt in een kom. Hak de abrikozen in kleine stukjes, mix kort met een staafmixer, bewaar enkele stukjes en leg ze opzij.
- Combineer het speltmeel, het zout en het maanzaad in een mengkom met de Provamel havermelk. Roer tot je een glad pannenkoekenbeslag hebt.
- Bedek een koekenpan met wat plantaardige margarine en laat smelten op een laag vuur. Doe 1 eetlepel beslag per pannenkoek in de pan en druk zachtjes plat. Draai de pannenkoekjes om als het oppervlak van het beslag gaar is, en bak de andere kant.
- Serveer warm en werk af met het abrikozenmengsel, wat vers fruit en wat maanzaad.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan