Vezelrijke havermoutpap

Havermout is een uitstekende koolhydraatbron als ontbijt. Het geeft je veel en langdurige energie. Het leuke is dat je het met veel ingrediënten kan combineren, zoals in dit recept met walnoten, sinaasappel en cacaonibs.

Vegan-havermoutpap
Vegan-havermoutpap
5 from 1 vote

Vezelrijke havermoutpap

Start jouw dag met dit stevig ontbijt van vezelrijke havermoutpap.
Soort gerecht: Ontbijt

Ingrediënten

Eventueel voor de afwerking

  • 1 sinaasappel
  • 10 g cacaonibs

Bereiding

  • Hak de walnoten grof.
  • Rooster de havervlokken in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer twee minuten, terwijl je roert.
  • Voeg de Provamel Haverdrink, de vanillepoeder en de helft van de walnoten toe. Breng aan de kook en laat vijf minuten sudderen. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
  • Verdeel de havermoutpap over twee kommen.
  • Tip: werk af met cacaonibs, wat sinaasappelstukjes en enkele walnoten.

Extra informatie

Recept en foto van Provamel, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: