Vezelrijke havermoutpap
Havermout is een uitstekende koolhydraatbron als ontbijt. Het geeft je veel en langdurige energie. Het leuke is dat je het met veel ingrediënten kan combineren, zoals in dit recept met walnoten, sinaasappel en cacaonibs.
Vezelrijke havermoutpap
Start jouw dag met dit stevig ontbijt van vezelrijke havermoutpap.
Soort gerecht: Ontbijt
Porties: 0
Ingrediënten
- 75 g havervlokken
- 400 ml Provamel Haverdrink Zonder Suikers
- 50 g gepelde walnoten
- ½ tl vanillepoeder
- 1 snufje zout
Eventueel voor de afwerking
- 1 sinaasappel
- 10 g cacaonibs
Bereiding
- Hak de walnoten grof.
- Rooster de havervlokken in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer twee minuten, terwijl je roert.
- Voeg de Provamel Haverdrink, de vanillepoeder en de helft van de walnoten toe. Breng aan de kook en laat vijf minuten sudderen. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
- Verdeel de havermoutpap over twee kommen.
- Tip: werk af met cacaonibs, wat sinaasappelstukjes en enkele walnoten.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan