Vegan trifle met rood fruit en notencrumble

Deze trifle is een heerlijk simpel vegan dessertje. Lekker tijdens de feestdagen of gewoon wanneer je daar zin in hebt. Deze glaasjes met laagjes mousse, frambozencoulis en notencrumble kunnen niet mislukken. Bovendien kan je ze ook al een dag op voorhand maken.

5 from 4 votes

Vegan trifle met rood fruit en notencrumble

Deze trifle met rood fruit en een verse crumble van noten is de perfecte afsluiter van een etentje!
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 45 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 g kokosyoghurt
  • 150 ml opklopbare sojaroom, bijvoorbeeld van Alpro
  • 40 g bloemsuiker
  • 1 tl vanillepoeder , of een paar druppels vanille-extract
  • 250 g verse frambozen

Voor de notencrumble:

  • 110 g amandelen
  • 50 g havermeel , (vermalen havermout)
  • 75 g bakmargarine
  • 3 el agave

Voor de coulis:

  • 750 g verse frambozen, of ontdooide diepvriesframbozen
  • 250 g bloemsuiker
  • 150 ml water

Bereiding

  • Zet 5 dessertglazen in de diepvries. Dit versnelt het opstijfproces achteraf. Wijnglazen of mooie waterglazen zijn geschikt.

Voor de notencrumble:

  • Verwarm de oven voor op 175°C heteluchtstand.
  • Hak alle noten fijn en meng in een mengkom met de agavesiroop, een snuif zout en het havermeel. Havermeel kan je zelf maken door havermout te vermalen in een blender of keukenrobot.
  • Snij de bakmargarine in stukjes en kneed met je hand onder de droge ingrediënten tot het goed verdeeld is.
  • Stort uit over een bakplaat en verdeel mooi over het oppervlak.
  • Bak 20 - 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen tot de gewenste temperatuur. De crumble kan zowel lauw als koud gegeten worden.

Voor de frambozencoulis:

  • Terwijl de notencrumble in de oven zit kan je de frambozencoulis maken.
  • Mix de frambozen en het water glad.
  • Zeef de frambozencoulis, zo hou je een gladde coulis over zonder pitjes.
  • Breng de dunne coulis over in een kookpot en zet op een middelhoog tot laag vuur.
  • Zeef de bloemsuiker en meng eronder. Laat zachtjes inkoken.
  • Roer regelmatig om te voorkomen dat de coulis aanbrandt.
  • Zet aan de kant en laat afkoelen.

Voor de witte laag:

  • Klop de plantaardige opklopbare room op.
  • Meng voorzichtig met de kokosyoghurt, de bloemsuiker en het vanillepoeder. Zet in de koelkast.

Afwerking:

  • Zodra de coulis afgekoeld is kan je afwerken. Neem de glazen uit de diepvries.
  • Maak laagjes van witte vulling, coulis en verse frambozen. Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur.
  • Werk net voor het serveren af met een laagje crumble en een paar frambozen.

Extra informatie

Recept en foto's van Toos Vergote
Tip: dit dessert kan je een dag op voorhand maken.
Tip: de frambozencoulis kan je vervangen door kant en klare coulis.
 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: