Pindahummus
Hummus is een heerlijk veelzijdige spread waar je allerhande smaakmakers kan aan toevoegen zoals zongedroogde tomaat, wortel en rode biet. Probeerde je de combinatie met pindakaas al? Deze pindahummus is heel lekker bij slaatjes of op een broodje.
Pindahummus
Een heerlijk smeuïge hummus met pindakaas. Heerlijk in een buddha bowl of als broodbeleg.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Hapjes, Lunch, Snack, Voorgerecht
Porties: 8 porties
Ingrediënten
- 2 blikken kikkererwten, uitgelekt*
- 2 tenen look
- 2 el tahin
- 4 el pindakaas
- 10 el olijfolie
- 8 el water
- 2 tl komijn
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl zout
- ½ citroen, uitgeperst
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en mix tot een smeuïg geheel.
- Proef en kruid eventueel bij.Smakelijk!
Extra informatie
Tip: houd het kikkererwtenvocht bij voor een heerlijke chocolademousse.
Recept uit Gezond zondigen en hartig genieten. De plantaardige keuken van Tartelies. Uitgeverij Van Halewyck.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!