Deense pecankoeken
Deze Deense pecanbroodjes zijn heerlijke koffiekoeken van plantaardig bladerdeeg met confituur en pecannoten.
Deense pecankoeken
Deze pecanbroodjes zijn heerlijke koffiekoeken op zijn Deens, met confituur en pecannoten. Met de zoete vulling en het krokante omhulsel zijn het echte lekkernijen voor op een luie zondag.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Ontbijt, Snack
Porties: 4 stuks
Ingrediënten
- 1 rol plantaardig bladerdeeg
- 4 el abrikozenconfituur, ongezoet
- 1 el plantaardige boter, + wat extra voor de afwerking
- 6 el bruine kandijsuiker
- snuifje zout
- 60 g pecannoten, gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel het bladerdeeg in vier rechthoeken. Maak aan de zijkanten van de rechthoeken sneden schuin naar onder, evenveel aan beide kanten. Laat in het midden ruimte voor de vulling.
- Verdeel de abrikozenconfituur over de vier rechthoeken, in het midden.
- Smelt 1 el plantaardige boter in een steelpannetje op matig vuur. Voeg de kandijsuiker en een snuifje zout toe. Blijf goed roeren tot de suiker gesmolten is. Hierna moet je snel overgaan naar stap 5, de karamel wordt snel hard.
- Verdeel de kandij-karamel over de abrikozenconfituur en bestrooi dan met de helft van de pecannoten.
- Plooi de slierten bladerdeeg (aan de zijkant) afwisselend naar het midden. Ze moeten elkaar deels overlappen. Het moet er ongeveer uitzien zoals op de foto.
- Bestrijk de koffiekoeken met wat gesmolten boter en werk af met de rest van de pecannoten.
- Bak de Deense koeken ongeveer 45 minuten in de oven op 180°C of tot ze goudbruin zijn.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan Klassiekers. Grootmoeders keuken, the vegan way. Lisa Wuyts & Eva Wuyts. Je kan het boek bestellen via deze link: https://www.veganfoodtourantwerp.com/product-page/vegan-klassiekers
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!