Hippiebowl
Met dit recept voor een kleurrijke vegan lunchbowl maak je jouw collega’s gegarandeerd jaloers.
Hippiebowl
Bij een recept als dit kan je veel tijd winnen door er bepaalde overschotjes (zoals de rijst of de zoete aardappel) van een vorige maaltijd in te verwerken.
Soort gerecht: Lunch
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- plantaardige olie, om in te bakken
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 zoete aardappelen, middelgroot
- 2 avocado's
- 1 broccoli
- 1 pot rode kool, voorgekookt
- 1 pak vegan kipstuckjes
- 1 Romeinse sla
- 1 portie rode bietenhummus
- 1 teentje knoflook
Dressing:
- 4 el tahin
- 5 el olijfolie
- 1 citroen, uitgeperst
- peper, naar smaak
- zout, naar smaak
Bereiding
- Verwarm wat olie in een pan en fruit een knoflookteentje met zout mee.
- Wanneer de knoflook is aangebakken, voeg je de rijst toe in de pan. Schenk koud water in de pan. Het water moet een halve eetlepel (het ronde gedeelte) boven de rijst uitkomen. Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar. Wanneer de rijst klaar is, schep alles om en strooi wat extra zout over de rijst.
- Was de zoete aardappels en snijd ze in partjes. Kook de zoete aardappel in 10 minuten. Kijk na 10 minuten of de zoete aardappels niet meer hard zijn. Wanneer ze zacht zijn, giet je de partjes af. Zet deze even aan de kant.
- Verwarm in een koekenpan een aantal el olie (ik deed 4 el) en bak de zoete aardappels. Krijgen de aardappels een krokant laagje? Dan zijn ze goed. Dit gebeurt in ongeveer 10 minuten.
- Snijd de broccoli in stronkjes en kook deze in ongeveer 6 minuten. Ik vind het lekker als de broccoli nog knapperig is. Giet de broccoli af en bewaar in de pan met een deksel erop, zodat het niet afkoelt.
- Verwarm in een koekenpan 2 el olie en bak de kipstuckjes tot ze een krokant laagje krijgen.
- Snijd de avocado’s in reepjes en was de sla.
- Je maakt de dressing door de tahin, olijfolie en citroensap in een kommetje te mengen.
- Dek de borden op zoals de foto. Strooi naar smaak wat zout & peper over het gerecht.
- Smakelijk!
Extra informatie
Het leuke aan dit gerecht is dat je los kunt gaan met verschillende smaakmakers. Je kunt de ‘kip’ bakken in sojasaus, de zoete aardappels kruiden met paprikapoeder en de broccoli met nootmuskaat. Net waar jij op dat moment zin in hebt.
Je kan deze lunch ook koud eten.
Recept en foto’s van The Vegan Effect
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan