Vries om te beginnen enkele uren op voorhand de bananen in. Laat ze minstens vier uur in de vriezer zodat ze bevroren zijn.
Mix de bevroren bananen samen met de rest van de ingrediënten in een blender tot het een ijsstructuur heeft. Voeg eventueel een beetje melk toe om het mixen te bevorderen.
Je kan dit best direct eten of terug invriezen om later te consumeren, maar dan zal de structuur minder romig zijn omdat het diepgevroren is.Smakelijk!
Extra informatie
Gooi bananen die net iets te rijp geworden zijn nooit weg, maar snijd ze in stukjes en bewaar ze in de diepvries! Je kan dit ook perfect doen met andere soorten bevroren fruit zoals bijvoorbeeld rode vruchten, aardbeien, perziken, ananas, mango…Ook lekker: voeg een beetje kokosyoghurt toe voor een romige structuur of een passievrucht voor een extra frisse toets.
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff&Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0replies
Leave a Reply
Want to join the discussion? Feel free to contribute!
Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies helpen ons om onze website en de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.Akkoord
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!