,

Bananenijs

Deze nicecream is gezond, lekker en supersimpel. Wij houden altijd een portie rijpe bananen in de diepvries zodat we in een mum van tijd een ijsje kunnen tevoorschijn toveren.

 

recept nicecream met bevroren bananen

 

Bananenijs

Nicecream is een gezonde en lekkere variant van klassiek ijs. Dit recept is supereenvoudig. Het enige wat je nodig hebt zijn rijpe bananen en een scheutje plantaardige melk. Om bananenijs te maken gebruik je best heel erg rijpe bananen, dus met al flink wat bruine spikkels op hun jasje. Je pelt ze, snijdt ze eventueel in stukjes en steekt ze in een doos in de diepvries.
Soort gerecht: Dessert
Totaal: 5 minutes
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 2 bevroren bananen
  • eventueel een scheutje plantaardige melk

Chocolade ijs

  • 1 el cacao

Stracciatella

  • 2 el vegan chocolade, gehakt

Pinda ijs

  • 1 el pindakaas

Fruitijs

  • 1 handjevol fruit, naar keuze

Pistacheijs

  • 2 el pistachenoten

Vanille

  • ½ tl vanille-extract

Toppings (optioneel)

  • chocolate chips
  • raw cacao nibs
  • karamelsaus
  • ahornsiroop
  • noten, gehakt
  • hagelslag
  • vegan slagroom

Bereiding

  • Doe de banaan in je blender en mix tot het een smeuïge massa wordt, als je blender niet zo krachtig is, kun je een scheutje melk toevoegen, dat vergemakkelijkt het proces.
  • Om verschillende smaken aan je ijs te geven, kun je één of meerdere van bovenstaande ingrediënten aan je nicecream toevoegen. Doe dit telkens voor het blenden. Indien je pistache ijs maakt mix je beter eerst de pistachenoten voor je de banaan erbij mixt, tenzij je graag stukjes noot hebt.

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *